Türkiye (Son Dakika) İşte İstanbul'un zehir tarlaları

İşte İstanbul'un zehir tarlaları

Paylaş
İşte İstanbul'un zehir tarlaları

İstanbul Narkotik Polisi, 3 ilçedeki 4 farklı tarlada ekili ve kurutulmaya bırakılmış 3 bin 500 kök hint keneviri ele geçirdi

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz ay içerisinde Çatalca, Arnavutköy ve Başakşehir'de hint keneviri ekili 4 farklı tarla buldu.

HELİKOPTER DEVRİYESİNDE BULUNDU

Polisin bulduğu hint keneviri tarlalarından biri Havacılık Şube Müdürlüğü görevlilerince, havadan yapılan kontroller sırasında Çatalca'da bulundu. Helikopterde gözetleme yapan bir polis memuru, ormanlık alan içerisinde kurulu bir tarlayı görünce narkotik madde ekimi yapılmış olabileceğinden şüphelendi. Durumun narkotik polisine bildirilmesi üzerine, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, belirtilen yere ekip gönderdi. Ormanlık alanda ağaçların arasına gizlenmiş tarlaya ulaşan ekipler, 220'si kurutulmuş 600'ü ekili halde 820 kök hint keneviri ele geçirdi.

HELİKOPTERDEN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER FİLMLERİ ARATMADI


Tarlanın belirlenmesinin ardından başlatılan çalışma polis kameralarına da yansıdı. Helikopterden çekilen görüntülerde, ağaçlar arasında oluşturulan tarla, narkotik polisinin otomobilleriyle ormanlık alana ulaşması ve ağaçlar arasında yürüyen ekiplerin tarlaya ulaşması yer alıyor. Helikopterden çekilen görüntüler film sahnelerini aratmazken, tarlaya ulaşan ekiplerin, hint kenevirlerini sökmesi çuvallara doldurması ve yakarak imha etmeleri de görüntüler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer7533","7533","201207","7533-8.jpg");

BAŞAKŞEHİR VE ARNAVUTKÖY'DEKİ 3 TARLADA 2 BİN 680 KÖK SÖKÜLDÜ

Polisin tespit ettiği diğer üç tarladan 2'si Başakşehir'de bulundu. Tarlalardan biri Şahintepe Mahallesi'nde bir binanın bahçesinde tespit edilirken, tarladan 200 kök hint keneviri söküldü. Konuyla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken,şüpheliler mahkemece serbest bırakıldı. Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yapılan ortak çalışmada ise Kayabaşı, Şamlar Köyü baraj mevkiinde 2 bin 250 kök hint keneviri ele geçirildi. Aynı ilçede bulunarak sökülen 2 bin 450 kök sökülerek imha edildi.

TARLAYI GÖREN VATANDAŞ İHBAR ETTİ

Arnavutköy, Hadımköy Dikilikaya Mahallesi merasında, bir tarlada ekilmiş olan hint kenevirini gören bir kişi, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine belirtilen mevkiye giden ilçe ekipleri, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne haber verdi. Olay yerine giden narkotik ekipleri ekili halde 230 kök hint keneviri tespit etti. Sökülen hint kenevirleri yakılarak imha edildi.

Haberin Devamı

DHA