Gündem İşte kader buna denir

İşte kader buna denir

Paylaş
İşte kader buna denir

Maden ocağının dibinde birlikte can veren Tarık ve Volkan Candemir kardeşlerin hikâyesi 'İşte bu kader' dedirtti

Başbakan Erdoğan, Zonguldak’taki grizu faciasını kader olarak yorumlamıştı. Erdoğan’ın “Bu bölgenin insanı bu tür olaylara alışık. Madenciliğin kaderinde bu var” sözleri tepki çekmişti. Karadon maden ocağında hayatını kaybeden iki kardeş dün Zonguldak’ta yan yana toprağa verildi.

Haberin Devamı

Tarık (31) ve Volkan Candemir (28), taşeron firma Yapı-Tek’te aynı gün işe girip, o gün aynı vardiyada çalışırken yakalandılar grizuya. Oysa bir gün önce işyeri mühendisi “Allah korusun kaza olur. Aynı vardiyada olmanız risk” demiş, onlar da “Olsun biz sırt sırta çalışırız” diyerek karşı çıkmışlardı.

‘YA MADEN YA DA SÜRÜNECEĞİZ'

Madenlerde güvenliğin yetersiz olduğunu, ağabeyi Tarık’ın parmağının bir kazada koptuğunu söyleyen Tahir Candemir (18), neden aynı vardiyada çalıştıklarını ise şöyle anlattı: “Özel sektör sonuçta. Tartışma oluyor. Tarık ağabeyim, Volkan ağabeyimi korumak için aynı vardiyadaydı. Çok kazalar atlattılar ama yine de bırakmadılar işi. Mecburiyet. Ekmek parası.”

Üniversitede okuyan Tahir, “Madene iner misin?” sorusu için de önce “Asla” dedi sonra ise “Zonguldak’ta iş yok. Ya maden ya da sürüneceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı