İşte kavurma yapmanın püf noktası!

Ünlü işletmeci Ramazan Bingöl, kurban etinden kavurma yapmanın püf noktasını anlattı

18 Eylül 2015, Cuma 13:28
A A

Kurban etinin ve bu etten yapılan kavurmanın tadını ‘Bir başka lezzet’ şeklinde yorumlayan Ramazan Bingöl “Nedir onu böyle lezzetli yapan? Kurban etiyle yapılan kavurmanın lezzeti, hayvanın bütün bölgelerindeki etlerin karışık olarak doğranıp kavrulmasından geçer” dedi.

Kavurma tarifi de veren Bingöl, “Etin kendi yağı ile kendi suyu içinde pişirilmesi gerekir. Ayrıca yağ veya su ilavesi yapılmamalı. Etin lezzetini bozar. Pişiminin ilk yarım saati içinde tencerenin kapağı ile etlerin arasına ayrıca kapak görevi gören herhangi bir tabak yerleştirilmesi, etlerin daha yumuşak pişmesini sağlar. Tuzu pişmeye 5 dakika kala ilave edilmeli. Aksi halde sertleşir. Üzerinde biriken köpükleri ayırarak etin çok fazla kurumasına mahal bırakmadan ateşten alınmalı” dedi.

İHA

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.