Gündem İşte Kırgızistan'da düşen ACT Havayolları'na ait uçağın mürettebatı

İşte Kırgızistan'da düşen ACT Havayolları'na ait uçağın mürettebatı

Paylaş
İşte Kırgızistan'da düşen ACT Havayolları'na ait uçağın mürettebatı

Kırgızistan'ın Bişkek Havalimanı’na iniş sırasında düşen kargo uçağının, binaların üzerine düştü. Kırgız makamlarının verdiği bilgilere göre kazada toplam 37 kişi yaşamını yitirdi. Uçaktaki mürettebatın kimlikleri de belli olurken düşen uçak Türk Sivil Havacılığı'nın ilk jumbo (Boeing 747) jetiydi

Bişkek Havalimanı'na iniş sırasında düşen kargo uçağının, binaların üzerine düştü.

Kırgız makamlarının verdiği bilgilere göre kazada toplam 37 kişi yaşamını yitirdi.

Uçakta, Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca bulunuyordu.

AFGANİSTAN'DA GÖREV YAPMIŞTI!




Emekli Hava Pilot Tuğgeneral olan Kazım Öndül, Afganistan'da görev yapmış, 2009'da dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton tarafından övgüyle bahsedilmişti.

İşte ACT Havayolları'na ait kargo uçağının mürettebatı:


Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı (Üstte)



İkinci pilot Kazım Öndül (Üstte)



Yükleme uzmanı Melih Aslan (Üstte)



Yükleme uzmanı İhsan Koca (Üstte)

ATC HAVAYOLU ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA


Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düşen uçağın bağlı olduğu ACT Havayolları, açıklama yaptı.

ACT Havayolları, açıklamasında Hongkong - Bişkek seferi yapan TC-MCL tescil işaretli uçağın Bişkek’e inişte bilinmeyen nedenle pist başına düştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Dört kişilik ekibimizin son durumu hakkında net bilgilere ulaştığımızda tekrar bilgi verilecektir" denildi.

PATRON ÇİZMECİ VE ÇİN HNA GROUP


Türk Sivil Havacılığının tanınmış isimlerinden olan ve şirketin çoğunluk hissesinin sahibi Yavuz Çizmeci, Dağlar Çizmeci'nin ortaklığındaki ACT Hava yolları 2004 yılında kuruldu. 2011 yılında Çinli HNA Group, ACT Havayollarının hisselerinin yüzde 49’unu satın aldı. Hisselerinin yüzde 50,9’u Çizmeci’de, yüzde 0,9’u da diğer Türk ortaklarında olan ACT Havayollarının markası myCARGO olarak değişti.

TÜRK SİVİL HAVACILIĞININ İLK JUMBO JETİYDİ


Filosunda 8 uçak bulunan my CARGO dünyanın her tarafına yük taşıyabilmekte. Afganistan’da Kabil, Kandahar ve Bagram; Irak’ta Basra ve Bağdat gibi çeşitli bölge ve şehirlere de sayısız charter uçuş gerçekleştiriyor. Özel Kargo, Değerli Kargo, Tehlikeli Madde, Kolay bozulan, çürüyen, değer kaybına uğrayan mallar, Canlı Hayvan ve İnsani Yardım Malzemeleri gibi kargoları taşıyan my CARGO Türk Sivil Havacılığına ilk kez Boeing 747 (Jumbo jet) uçağı getirmişti.


SON DAKİKA... Türk kargo şirketi ACT Havayolları'na ait uçak Bişkek'te evlerin üzerine düştü: 37 ölü