Dünya İşte Londra bombacıları

İşte Londra bombacıları

Paylaş
İşte Londra bombacıları

Londra'da 52 kişinin ölümüne 700 kişinin ise yaralanmasına neden olan 7 Temmuz 2005'teki terör saldırılarılarını düzenleyenlerin hiç yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı

Görüntülerdeki 4 kişi, kendilerine takılan isimle, Londra bombacıları...

Haberin Devamı

Bu görüntüler çekildikten sadece 3-4 saat sonra, 7 Temmuz 2005 günü Londra bir dizi bombalı saldırı düzenlediler... Hedefleri, otobüs durakları ve metro istasyonlarıydı. Saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetti, 700 den fazla kişi ise yaralandı.

İngiltere'nin 11 Eylül'ü olarak akıllara kazınan bu terör saldırılarının üzerinden 5 yıl geçti. "O" teröristlerin daha önce hiç görülmeyen bu görüntüleri ise ilk kez yayınlandı. Sadece teröristlerin değil, arkalarında bıraktıkları dehşetin izleri de ilk kez medyaya dağıtıldı.

CESET GÖRÜNTÜLERİ ÇIKARTILMIŞ

Aldgate East metro istasyonunda, patlamalardan sadece birkaç saat sonra polis ekiplerince çekilen görüntülerde polislerin metro istasyonuna girerek patlamanın olduğu trene doğru yürüdükleri görülüyor.

Haberin Devamı

Patlamada ölenler ile yaralılar bu video kayıtlarında yok. Çünkü "o" görüntüler geride kalanları rencide etmemek için basına dağıtılan bölümden çıkarılmış. Ancak video kaydında, parçalanan vagon, cam kırıkları, etrafa saçılan eşyalar, patlamanın etkisiyle vagonun altında ve üstünde oluşan büyük delikler dikkatlerden kaçmıyor.

Görüntüler 5 yıldır beklenen kamu davası kapsamında ortaya çıktı. Yargıç Hallett'ın başkanlık ettiği ve jürisiz yürütülen davada özellikle İngiliz İstihbarat Servisi'nin saldırının arkasındaki kişi olan Muhammed Sıddık Khan'ı bildiği halde neden saldırıyı önleyemediği ve saldırıda yaralananlara müdahalede geç kalınıp kalınmadığı gündemde...