Spor İşte mahkemenin 'ses kaydı' kararı!

İşte mahkemenin 'ses kaydı' kararı!

Paylaş
İşte mahkemenin 'ses kaydı' kararı!

Mahkeme, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Ersun Yanal'la ilgili ses kaydı konusunda ilk kararını verdi. Ses kaydı kişilik haklarına ve saldırı niteliğinde bulundu

Beykoz Sulh Ceza Mahkemesi, Ersun Yanal'ın avukatı Murat Teber'in yaptığı başvuruyu haklı bularak, ses kaydının özel hayatı ve kişilik haklarına ihlal edici bularak bu konuyla ilgili haberlere erişimin engellenmesine karar verdi.

Spox.com'da yer alan habere göre; mahkemenin kararında yapılan haberlerle ilgili "saldırı niteliğinde" ve "gerçek dışı" vurgusu yapması dikkat çekti. Teknik direktör Ersun Yanal Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra kendisiyle ilgili yayınlar ve ortaya atılan iddialarla ilgili başlattığı hukuk mücadelesinin ilkinden zaferle ayrılmış oldu.

Mahkeme, Av. Murat Tamer'in yaptığı başvuruyla ilgili, "Dosya ve sunulan evrakların bir bütünü ile incelenmesi sonucunda; dilekçede bahsedilen yayın içeriklerinin, talepte bulunan kişinin haklarının, ihlal edici nitelikte olduğu, asılsız ve gerçek dışı bilgilerin yazılı ve görsel medya aracılığı ile çok geniş kitlelere ulaşması ve devamında telafisi imkansız zararlara sebebiyet verdiği anlaşılmayla, yayın içeriği içeriğinin engellenmesine, ilgili talebin kabulüne karar vererek, Ersun Yanal'ın kişilik haklarına saldırı niteliğinde yayınların yapıldığı ilgili haberlerin engellenmesine karar verilmiştir" şeklinde bir karara imza attı.

Haberin Devamı