Ekonomi İşte memurun istediği zam

İşte memurun istediği zam

Paylaş
İşte memurun istediği zam

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memurlar için en düşük taleplerinin ne olduğunu açıkladı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Gelecek yıl kamu görevlilerine uygulanacak zam ve tazminatlar konusunda mali talebimiz en düşük dereceli memur için 310 TL’dir" dedi.

Akyıldız, sendika genel merkezinde 9. dönem toplu görüşmeler öncesinde, sunacakları tekliflere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kamuda eşit işe eşit ücret uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesinin kamu görevlilerinin en büyük beklentisi olduğunu belirten Akyıldız, yapılacak artışlarda hedeflenen enflasyon yerine açlık ve yoksulluk sınırının dikkate alınmasını istedi.

Türkiye Kamu-Sen olarak mali haklarla ilgili taleplerini 3 ayrı kategoride belirlediklerini ifade eden Akyıldız, şunları söyledi: "Bunlardan birincisi ek ödeme oranlarının artırılarak kurumlar arasındaki ücret farkının aşağı çekilmesi, ikincisi kamu görevlilerinin kendileri ve ailelerinin insanca yaşaması için yetecek düzeyde ücret almalarını sağlamak amacıyla talep edilecek artış, üçüncüsü ise sendika üyesi olan kamu görevlileri ile üye olmayanlar arasında fark oluşturmak adına sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen toplu görüşme priminin yeniden hayata geçirilmesidir. Geçmiş dönem kayıplarının karşılanması için seyyanen 200 lira, 2011 yılı için ise enflasyon hedefinin üzerine yüzde 2 refah payı eklenmesi suretiyle ulaşılan yüzde 10 maaş zammı talep ediyoruz. Bu talepler ışığında Türkiye Kamu-Sen’in gelecek yıl kamu görevlilerine uygulanacak zam ve tazminatlar konusunda mali talebimiz en düşük dereceli memur için 310 TL’dir."

Haberin Devamı