Dünya İşte mucize not

İşte mucize not

Paylaş
İşte mucize not

Şili'de 17 gündür toprak altında kalan 33 madenciye gönderilen video kamera görüntülerinde, madencilerin gözlerindeki umut görüldü

Şili’deki bir madende 5 Ağustos’ta çökme meydana gelmiş, 33 madenci göçük altında kalmıştı. Göçükten 17 gün sonra 688 metre derinliğe gönderilen sondaj aleti yukarı çekildiğinde üzerine, içinde 2 ayrı not olan bir torbanın yapıştırıldığı görülmüştü.

Notlardan birinde “33’ümüz de iyiyiz” yazıyordu. Yetkililer “Madende oksijen, gıda ve su gibi gerekli ihtiyaçların karşılanması için bir sığınak var. Madenciler bu sığınağa ulaşarak hayatta kaldı” demişti.

Delik genişletilecek

Dün sondaj deliğinden gönderilen bir kameranın çektiği görüntülerde madencilerin umut dolu bakışları yer alıyordu. Yetkililer, sondaj aletinin açtığı 8 santimetre çapındaki delikten aşağıya su ve gıda gönderdi.

Sığınakta havalandırma sistemi var. Bu nedenle madencilerin oksijen sorunu yok. Sığınağa ulaşmak için 8 santimetrelik delik 68 santimetre çapına çıkarılacak.

Ardından madenciler bu delikten çıkarılacak. Ancak yetkililer bu işlemin 4 ay sürebileceğini söylüyor. Dünyayı ağlatan aşk Sondaj aletinin üzerindeki ikinci not ise bir aşk mektubuydu.

Göçük altında kalan en yaşlı madenci olan Mario Gomez’in (63) yazdığı ve eşine seslendiği mektupta “Sevgili Liliana, Tanrı’ya şükür iyiyim. Yakında yeryüzüne çıkmayı umuyorum. Sabırlı ve inançlı ol. Seni düşünmeden tek bir dakikam bile geçmedi” cümleleri yer alıyordu.

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera’nın canlı yayında okuduğu mektup dünyayı gözyaşlarına boğdu.

Haberin Devamı