Siyaset İşte Öcalan'ın 'HDP' kararı
Paylaş
İşte Öcalan'ın 'HDP' kararı

Abdullah Öcalan, İmralı heyetiyle görüşmesinde, HDP'nin genel seçimlere parti olarak girme kararını desteklediğini bildirdi. Öcalan, temsiliyetin iyi belirlenmesi halinde partinin yüzde 10 barajını geçebileceğini belirtti

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 7 Haziran 2015 seçimlerine bağımsız adaylar yerine, parti çatısı altında girme kararını Eşbaşkan Selahattin Demirtaş “81 ilde, 550 milletvekili adayı göstererek, seçimlere gireceğiz” sözleriyle duyurmuştu.

ÖCALAN'IN NE DİYECEĞİ MERAK KONUSUYDU


Kamuoyunda, HDP’nin yüzde 10 seçim barajı nedeniyle risk aldığı, hatta kararını yeniden gözden geçireceği iddiaları tartışılıyor. HDP’nin kararıyla ilgili PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ne diyeceği merak konusuydu.

Al Jazeera Türk’ün edindiği bilgilere göre, HDP’nin kararı, İmralı heyetinin 4 Şubat’taki Öcalan’la görüşmesinde gündeme geldi. PKK lideri heyete, HDP’nin parti olarak seçime girme kararını desteklediğini açıkladı.

ÖCALAN: YÜZDE 10 DEĞİL, ÇOK DAHA FAZLASINI ALABİLİRSİNİZ


Öcalan, yüzde 10 seçim barajıyla ilgili heyete, “Bütün toplumsal muhalefet alanlarını ve onların temsiliyetlerini gözettiğiniz zaman yüzde 10 değil çok daha fazlasını almak mümkündür" görüşünü aktardı.

Haberin Devamı