Gündem İşte ölüm kuyusu

İşte ölüm kuyusu

Paylaş
İşte ölüm kuyusu

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, TTK yöneticileri ve Anadolu Ajansı ekibi, patlamanın meydana geldiği kuyuya indi

2 ay sonra indiler

Haberin Devamı

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon ocağında 17 Mayıs’ta yaşanan grizü patlamasında 30 işçi yerin 540 metre altında mahsur kalmıştı. 4 gün süren kurtarma çalışmaları sonunda 28 işçinin cesedine ulaşılmıştı. Dursun Kartal ve Engin Düzcük adlı işçilerin cesetleri ise bulunamamıştı. TTK Genel Müdürü Burhan İnan, TTK yöneticileri ve Anadolu Ajansı ekibi, patlamanın meydana geldiği kuyuya indi.

Madencilerin eşyaları

Saniyede 8 metre yol kat eden asansörler aracılığıyla 670 metre derine inen ekip, ‘fayton’ olarak tanımlanan vagonlarla 2.5 kilometre yol kat edip patlamanın olduğu 540 metreye ulaştılar. Ocakta, kömür vagonlarının geçtiği raylar eğilmiş, vagonlar devrilmişti. Madencilerin parçalanmış baret ve çizmeleri görülüyordu. Kurtarma ekiplerinin indirdiği ceset torbaları, sedyeler ile madencilere ait gaz maskeleri ve kazmalar da ortadaydı.

Haberin Devamı

4 ay daha beklenecek

Madende ulaşılamayan 2 madencinin düştüğü tahmin edilen su dolu kuyunun onarılmaya çalışıldığı bilgisi verildi. 2 işçinin cesetlerinin eksi 725 metredeki ızgaranın üzerinde olduğu tahmin ediliyor. TTK Genel Müdürü Burhan İnan, “Kuyuyu yapan Çin firması gelecek, tamir edecek. Ondan sonra bu iki kardeşimize ulaşmayı umuyoruz. Tamir işlemi 4 ayı bulabilir” dedi. AA