Sağlık İşte ortalama penis boyu

İşte ortalama penis boyu

Paylaş
İşte ortalama penis boyu

İngiltere'de bütün yaş grupları ve ırklardan 15 bin erkek üzerinde yapılan araştırmada, ortalama penis boyu tespit edildi

İngiltere’deki King’s College London’dan araştırmacılar ortalama penis boyunun ereksiyon halinde 13.20 santim, normal halde yani erekte değilken ise 9.16 cm olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Araştırmacılar, bir erkeğin penisinin boyu ile vücut boyu arasında da az da olsa bir ilişki bulunduğunu gördüklerini belirtti.

TÜM IRK VE YAŞ GRUPLARINDAN 15 BİN 521 ERKEK


Araştırmacılar, ortalama bir penisin çevre ölçüsünün ereksiyon halindeyken 11.6 cm, normal halde ise 9.31 cm olduğunu da söyledi. 15 bin 521 erkeğin penis boyu ölçümlerini içeren 17 araştırmayı bir araya getiren uzmanlar, tüm ırk ve yaşlardan erkeklerin ortalama penis boylarını ortaya koyan grafikler hazırladı.

AMAÇ ERKEKLERE DESTEK VERMEK


Araştırmacılar daha önce birbirinden bağımsız penis boyu araştırmalarını sistematik olarak inceleyen ve sonuçları gruplayan bir çalışmanın gerçekleştirilmediğini dile getirdi ve elde edilen verilerin penis boyu ile ilgili kaygılar yaşayan erkeklere destek vermede kullanılabileceğini belirtti.

'ERKEKLERE NORMAL OLDUKLARINI GÖSTEREBİLİRİZ'


Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr David Veale, konu ile ilgili Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “Erkekler kendilerini soyunma odalarında gördükleri hemcinsleri ile ya da internetteki porno film aktörleri ile karşılaştırıp ve yetersiz olduklarını düşünebiliyor. Bazı erkekler penis boyları ile ilgili partnerlerinin şakalarına maruz kalıyor. Biz bu araştırma sayesinde erkeklere normal olduklarını gösterebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

HÜRRİYET

Haberin Devamı