Türkiye (Son Dakika) İşte 'Pembe oda' vahşetinin zanlısı

İşte 'Pembe oda' vahşetinin zanlısı

Paylaş
İşte 'Pembe oda' vahşetinin zanlısı

Sivas'ta cezaevinde pembe odada eşini öldüren kocanın cinayeti işledikten sonra çarşafla kendisini asmaya çalıştığı öğrenildi

Eşini boğazını boydan boya bıçakla keserek öldüren hükümlü Metin Avcı, hastanedeki tedavisinin ardından Jandarma tarafından cezaevi aracıyla adliyeye getirildi. Adliyedeki mahkum girişinden araçla içeri alınan Avcı’nın savcılıkta ifadesi alındı. Olay sonrasında Metin Avcı’nın önce çarşaf ile kendini asmaya kalkıştığı, beceremeyince bıçakla bileklerini keserek intiharı denediği ortaya çıktı. Metin Avcı, ifadesinin ardından yeniden E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Haberin Devamı

GEREKÇE TECAVÜZE UĞRAMASI

Olaydan sonra hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan mahkum Metin Avcı'nın eşini 2010 yılında işlediği cinayetle ilgili olarak öldürdüğü ortaya çıktı. Metin Avcı'nın amcasının oğlu Engin Avcı'nın 2010 yılında eşi Leyla Avcı'ya tecavüz ettiği ileri sürüldü. Bu nedenle 16 Eylül tarihinde çıkan kavgada Metin Avcı'nın amcasının oğlunu önce tabanca ile göğsünden vurarak yaraladığı ve sonra bıçakla boğazını keserek öldürdüğü öğrenildi. Olaydan sonra tutuklanan Metin Avcı'nın eşiyle ilk kez bu şekilde başbaşa görüştüğü ve öldürdüğü amcasının oğlunun tecavüzüne uğramış olmasından dolayı karısını da öldürdüğünü söylediği bilgisine ulaşıldı.

Haberin Devamı

YÖNETMELİK NE DİYOR

Ceza İnfaz Kurumlarında, Koğuş, Oda ve Eklentilerinde Bulundurulabilecek Kişisel Eşya, Gıda, Tıbbi Malzeme ve Diğer İhtiyaç Maddeleri ile ilgili yönetmelikte "Koğuş, oda ve eklentilerinde, her hükümlü için kantinden temin edilmek şartıyla 1 adet uç kısmı sivri olmayan 10 santimetre uzunluğa kadar bıçak, plastik veya yumuşak metalden imal edilmiş çatal, yemek ve çay kaşığı, 0.50 mm. kalınlığında 2 adet metal yemek tabağı ve 2’şer adet cam su bardağı ile çay bardağı ve tabağı bulundurulabilir" maddesi yer alıyor.