Yaşam İşte rock'çı imamın ilk klibi

İşte rock'çı imamın ilk klibi

Paylaş
İşte rock'çı imamın ilk klibi

Antalya'nın Kaş ilçesi Pınarbaşı Köyü Camii'nde imamlık yapan Ahmet Muhsin Tüzer'in iki arkadaşıyla birlikte kurduğu müzik grubunun ilk klip çekimleri tamamlandı

Klip çekimi için İstanbul’da bulunan İmam Ahmet Muhsin Tüzer, "FiRock" adlı grubu mayıs ayında kurduklarını kaydederek, ilk single çalışmaları için İstanbul’da bulunduklarını aktardı. Tüzer, single çalışması için klip çekimlerinin tamamlandığını söyleyerek, "10 gün içerisinde inşallah klibimizi yayınlamaya başlayacağız" dedi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10208","10208","201307","10208-0.jpg");

'DİYANET’TEN VEYA DİĞER CAMİALARDAN TEPKİ ALMADIM'

Müziğe olan ilgisini "Müzik tutkunu bir insanım" diyerek anlatan Ahmet Muhsin Tüzer, "Yıllardır müzikle iç içe bir insanım. Ama rock müziği esasen çok düşünmüyordum. ’Günün birinde böyle bir rock grubu kurayım veya rock söyleyeyim’ gibi bir düşüncem yoktu. Ama ben şuna inanıyorum; yaşamda aynı Şe diye konuştu.

Tüzer, din görevlisi olması nedeniyle rock grubu konusunda herhangi bir tepki gelmediğini söyleyerek, "Şu anda Diyanet’ten bir tepki ben almadım. Ama özellikle, genç imamlarımız diyorum ben onlara, daha aydın, çağdaş imamlar, olaylara daha özgürlükçü bakan imamlar, o imamların ben tanıdığım kadarıyla arkadaşlarımızdan çok güzel destekler alıyorum şu anda. Ama Diyanet’ten veya diğer camialardan herhangi bir tepki şu ana kadar aldığımı söyleyemem. Ama internet sayfalarında tabii ki, maalesef bizim grubumuzun gerçek misyonunu, hedefini bilmeden yorum yapan insanlar var. Onları da saygıyla karşılıyoruz. Ama bizi tanıdıktan sonra onlar mutlaka değişecetir diye düşünüyoruz" dedi.

ASIL HEDEF HERKESİ KUCAKLAYABİLMEK

İmamlığa devam edeceğini dile getiren Ahmet Muhsin Tüzer, "Sonuna kadar devam edeceğim. Mesleğimi seviyorum gerçekten, ama imam çok sosyal olmalı, sadece camide cemaate hitap etmemeli onun dışında sosyal yaşamda da insanlara hitap edebilmeli, onlara kucak açabilmeli. O insanların hem dünyevi anlamda hem uhrevi anlamda gelişebilmeleri için elinden gelen herşeyi yapması gerekir diye düşünüyorum. Rock bizim için bir araç esasen. Amacımız Hakk’ın bize vermiş olduğu birliği ortaya koymak, herkesi kucaklamak. Grubun işte asıl hedefi de herkesi kucaklayabilmek, yapmış olduğumuz müzikle buluşturabilmek" diye konuştu.

Tüzer, tassavvuf altyapısı olan müzikler icra etmeyi düşündüklerini anlatarak, "Tabii burada rock müziği bir kenara koymayacağız. Rock müziği çerçevenin merkezine koyuyoruz. Onun etrafında tasavvuf, blues örgülüyoruz. Bu anlamda çok güzel harmoni olacağını düşünüyoruz" dedi. Grubun adının neden "FiRock" olduğunu da aktaran Tüzer, "Fi matematikte altın oran, ideal güzellik anlamına geliyor. Biz rock müziği tasavvuf, blues gibi müziklerin mükemmel uyumunu ortaya çıkarmak istiyoruz. Onun için bu ismi çok düşünerek bulduk" diye konuştu.

"GERÇEK İMAM BÖYLE OLMALI" DEDİM

Kaş’ta tanıştığı Erkin Koray’ın eski gitaristlerinden ve Kramp Grubu’nun kurucularından Doğan Sakin de, "Ben geçen sene Kaş’a yerleştim. İstanbul’un kaosundan ciddi derece bıktım. İstanbul benim için bir işyeri oldu. Tesadüf değildi tanışmamız ama öyle de değerlendirebilirsiniz. Bir ortamda bir arkadaşımızın sayesinde tanıştık" dedi. Tanıştıklarında Tüzer’i "Açık fikirli bir imam" olarak değerlendirdiğini anlatan Sakin, "Gerçek imam böyle olmalı’ dedim. Ondan sonra ’Beraber birşey yapabilir miyiz?’ dedi. ’Kesinlikle yapabiliriz’ dedim. Ve yaptık buradayız" diye konuştu.

YETER Kİ, ÖZDE BİR OLALIM

Baterist İdris Tübcil ise, "Doğan böyle bir şey söyleyince onu tanıdığım için, ’Muhakkak bir bildiği vardır’ dedim. Ön yargı yok bizde. Biz kişiyi tanırız, görürüz, ona göre değerlendiririz. Bu tip önyargılarımızı kırmak açısından da böyle beraberliğimizin oluşumu herkese örnek olsun diyorum. Ama din kanalından, ama diğer kanallarden hangi kanallardan olursa olsun herkes doğruya bütüne gider. Yollar çoktur. Kimi o yoldan gider, kimi bu yoldan gider. Yeter ki, özde bir olalım. Bizim amacımız da o. Hiçbir şekilde de yadırgamadım İmam’ı aslan gibi, kalben de, müzikal anlamda da seviyorum" dedi.

Dilhun GENÇDAL-Özkan ARSLAN/İSTANBUL ,(DHA)

Haberin Devamı