Bilim - Teknoloji İşte Samsung'un yeni yıldızları
Paylaş
İşte Samsung'un yeni yıldızları

Samsung'un merakla beklenen Galaxy Tab 2 tablet bilgisayarı ve Galaxy S2 cep telefonu resmen duyruldu

Samsung, aylardır üzerinde konuşulan yeni Galaxy S modeli Galaxy S II'yi ve Galaxy Tab II'yi resmi olarak, MWC(Mobile World Congress) 2011'de tanıttı.

Haberin Devamı

Yeni Galaxy S'te 4.3 inç büyüklüğünde bir ekran bulunacak ve bu ekran, daha önce de iddia edildiği gibi Super AMOLED Plus teknolojisine sahip olacak.

Çözünürlük ise 800x480 piksel olacak. İşlemci olarak ise, 1 GHz hızında, çift çekirdekli yeni bir ARM modeli kullanılacak. Telefonda yer alan Near Field Communication yongası ve Bluetooth 3.0 hemen dikkat çekiyor.

Bağlantı özellikleri arasında HSPA+, Wi-Fi 802.11b/g/n de yer alıyor.

Yeni Galaxy S'in kasası sadece 8.49 mm kalınlığında, ağırlığı ise 116 gram olacak. İşletim sisteminin Android 2.3 olması bekleniyor.

Galaxy S II, Full HD video çekebilen 8 Megapiksellik bir kameraya sahip.

Telefonun, 16 ve 32 GB olmak üzere, iki farklı konfigürasyonla, Mayıs ayından itibaren satışa sunulması bekleniyor. Ancak bu tarih tüm ülkeler için geçerli değil, Galaxy S II'nin ülkemize ne zaman ulaşacağı şimdilik gizemini koruyor.

Haberin Devamı

Galaxy S II başrol oyuncusu olsa da, Samsung'un, yeni amiral gemisiyle birlikte ikinci nesil Galaxy Tab tablet PC'sini de MWC 2011'de gözler önüne serdi.

1280x800 çözünürlük sunan 10.1 inç'lik ekran, Android Honeycomb işletim sistemi, 8 Megapiksel, Full HD çekim yapabilen kamera ve dual-surround ses sitemi, yeni Galaxy Tab'ın dikkat çeken özellikleri arasında.