Ekonomi İşte seçim girişimi: "Mobil sahne"

İşte seçim girişimi: "Mobil sahne"

Paylaş
İşte seçim girişimi: "Mobil sahne"

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir girişimci, genel seçimler öncesinde, 800 bin dolarlık yatırımla, siyasetçiler için "Mobil sahne" yaptı.

"Mobil sahne"nin 25 bin kişiye hitap edebilmeye olanak sağlayan güçlü bir ses sistemine sahip olduğu bildirildi.
Ses ve ışık sistemleri alanında İnegöl’de faaliyet gösteren firmanın sahibi Erhan Akgün, hızlı gelişen dünyada, htiyaçların karşılanmasında her zaman hızlı olmak gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Günümüzde hızın özellikle siyasetçiler için büyük önem taşıdığını ifade eden Akgün, bu düşünceden hareketle geçen yıl siyasetçilere özel "Mobil sahne" geliştirmeye karar verdiğini belirtti.

Tasarladığı sahne için profesyonel ses ve ışık sistemleri alanında uzman kişilerle özel bir çalışma yaptığını vurgulayan Akgün, şöyle devam etti:
"Sahnenin tasarımı tamamen bana ait. Sahneyi 43 kişilik ekiple, 11 ayda tamamladık. Genel seçimler öncesinde bu alanda önemli bir açığı kapattığımızı düşünüyorum. Türkiye’de mobil sahne olarak, en büyüğünü, en donanımlısını ve işlevlisini yaptık. Mobil sahnemizde 25 bin kişiye hitap edebilmeye imkan tanıyan ses sistemimiz mevcut. Sahnenin halkın görmediği bölümünde VIP odası, tuvaleti, diğer yanda kulisi bulunuyor. Tek yönlü sahne kategorisinde 90 metrekare ile Türkiye’nin en büyük mobil sahnesidir. Yine kullanım amaçları ve 60 metrekarelik reklam alanı büyüklüğü bakımından da en büyük sahneyi biz yapmış olduk."

Haberin Devamı

-"KURULUMU KOLAY"-

Akgün, piyasadaki mevcut mobil sahnelerin kurulumunun 1,5 saat sürdüğüne değinerek, "Toplanmaları da aynı süreyi buluyor. Bizim sahnemiz ise 3 kişiyle 45 dakikada kurulup, 45 dakikada toplanabiliyor. 5 aracın yaptığını tek başına gerçekleştiriyor" dedi.

Sahnelerinde diğerlerine göre yüzde 90’a varan oranda zaman ve iş gücünden tasarruf sağlandığını dile getiren Akgün, şunları kaydetti:
"Rüzgara karşı dayanıklıdır. Kolayca resim giydirilebilir. Mobil sahnemiz entegre ses ve ışık sistemlerine sahip bulunuyor. İlave elektrik tertibatı gerektirmiyor. Özel yapılmış rüzgar duvarları bulunuyor. 10-15 yıllık kullanım ömrüne sahip sahne, farklı yerlerde günde 2-3 miting için kullanılabilir. 40 kilowatlık jeneratörü bulunuyor."

Şaban Kılıçcı / AA