Magazin İşte Sırbistan'ı fetheden Türk dizisi!

İşte Sırbistan'ı fetheden Türk dizisi!

Paylaş
İşte Sırbistan'ı fetheden Türk dizisi!

Kanal D'de yayınlandığı dönemde Türk izleyicisini ekrana bağlayan Binbir Gece, Sırbistan'ı da büyüledi. Sırpça altyazılı yayınlanan dizinin izleyici sayısı 1 milyonu aştı

Sırbistan’da Sırpça altyazılı yayınlanan Türk dizisi “Binbir Gece”, reytinglerde en üst sıralardan inmiyor. 1 milyon 300 bin kişiyi ekrana kilitleyen dizinin, Türkiye’ye ilgiyi de artırdığı belirtiliyor. Sırbistan’da 52. bölümü yayınlanan dizi, FOX TV’de hafta içi her gün saat 20.00’de izleyiciyle buluşuyor, hafta sonu da tekrar bölümleri yayınlanıyor. Binbir Gece’nin yayınlandığı saatte FOX TV reytinglerde açık arayla en çok izlenen kanal oluyor.

Haberin Devamı

MAÇA RAĞMEN TERCİH ETTİLER

FOX TV’den bir yetkili, “Dizi saatinde, televizyonumuz 1 milyon 300 bin kişi tarafından izleniyor. Dizinin büyük bir hayran kitlesi var” derken, dizinin 2010 Dünya Kupası sırasında bazı maçlara tercih edildiğini de vurguladı. FOX TV, dizinin başrol oyuncuları Bergüzar Korel ve Halit Ergenç ile İstanbul’da yapılan bir röportajdan beş dakikalık bölümleri de her gün dizi başlamadan önce yayınlıyor. Diziyi ailesiyle izleyen Yenipazar kentinden Boşnak kökenli Muradiya Nokiç, Sırplar’ın Türkiye hakkındaki bazı düşüncelerinin Binbir Gece ile değiştiğini söyledi.

TÜRKİYE'YE İLGİYİ ARTTIRDI

Nokiç, 1980’li yıllardaki Türk yapımı filmlerde hep zor durumdaki ailelerin hayatlarını izlediklerini belirterek, “Ancak, Binbir Gece’deki karakterler eğitimli ve işlerinde başarılı. Dizide gösterilen mekânlar, belki de dünyanın en güzel yerleridir. Bu dizi sayesinde burada yaşayan Boşnaklar olarak Türkiye’yle daha fazla gurur duyuyoruz. Sırp komşularımız da Türkiye’ye olan hayranlıklarını bizimle paylaşıyor” diye konuştu. Nokiç, Binbir Gece sayesinde bu yaz tatil için Türkiye’yi seçenlerin sayısının artacağına inandığını da söyledi.

Haberin Devamı

ŞEHRAZAT VE ONUR İSİMLERİ POPÜLER OLDU

Sırbistan’da dizi için facebook’ta da sayfa açıldı. İzleyicilerin, dizideki gelişmelerle ilgili görüşlerini Sırpça paylaştığı sayfaya 30 binden fazla kişi üye oldu. Sırp hayranların bir kısmı facebook profillerine, Korel ve Ergenç’in canlandırdıkları “Şehrazat” ve “Onur” isimlerini veriyor. Dizinin hayranları yorumlarında Korel ve Ergenç’in özel yaşamlarıyla da yakından ilgilendiklerini belirtiyor. Dizi hayranları, Türkçe bilememekten de şikâyet ediyor. Belgrad’daki Türkçe Eğitim Merkezi’ne de Sırp gençler son dönemde yoğun ilgi gösteriyor. Dizisinin müzikleri de cep telefonu melodileri arasında popüler.

AA