Gündem İşte sürü psikolojisi

İşte sürü psikolojisi

Paylaş
İşte sürü psikolojisi

Erzincan'daki bir merada otlayan koyunlardan biri dağdan atladı, diğerleri de takip etti: 52 koyun telef oldu. Tam da bayram öncesi, zarar 32 bin lira

Erzincan'ın merkeze bağlı Başpınar Köyü'nde merada otlayan koyunlardan 52’si dağdan ölüme atladı. Bir koyunun önden atlaması sonucu diğerlerinin de takip ettiği koyunlar oluşan heyelan sonucu toprak altında kaldı. Sürü sahibi Mehmet Gün, koyunları toprak altında gördüğünde şoke olduğunu belirterek, “Zararım 32 bin lira” dedi.

TOPRAK KAYMASI OLDU

Olay dün saat 18.00 sıralarında kent merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan 300 kişinin yaşadığı Başpınar Köyü'nde meydana geldi. Mehmet Gün, 150 koyundan oluşan sürüsünü oğlu 13 yaşındaki Abidin Gün ile otlatmaya gönderdi. Keşiş Dağları'nın eteklerinde bulunan 800 rakımlı Kız Kalesi mevkiiinde koyunlardan biri bir anda tepeden uçuruma atladı. Koyunun atlaması ile birlikte 51 koyun da arkasından gitti. Koyunların atladığı yerde oluşan toprak kayması, hayvanların toprak altında kalarak telef olmasına yol açtı.

BAYRAM ÖNCESİ ZARAR BÜYÜK

Abidin Gün’ün olayı babasına haber vermesi üzerine köylülerle birlikte tepenin altındaki dereye giden Mehmet Gün, toprak altında telef olan koyunlarla karşılaştı. Mehmet Gün, olaydan bir saat sonra haberdar olduğunu, maddi zararının 32 bin lirayı bulduğunu belirterek, “Koyunlardan biri atlamış, diğerleri de peşinden devam etmiş. Koyunların atlamasıyla oluşan heyelan sonucu koyunlarım telef oldu” diye konuştu.

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)

Haberin Devamı