Gündem İşte Taksim'i kana bulayan adam

İşte Taksim'i kana bulayan adam

Paylaş
İşte Taksim'i kana bulayan adam

Taksim'de dün 32 kişinin yaralandığı patlamayı gerçekleştiren canlı bombanın fotoğrafı dağıtıldı. Patlayıcı ise A-4 çıktı...

Taksim'de dün meydana gelen ve 15'i polis 17'si vatandaş 32 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayı gerçekleştiren canlı bombanın fotoğrafı dağıtıldı.

Haberin Devamı

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre bombacının kimliğini belirleme çalışmaları devam ediyor. Alınan bilgiye göre bombacı Tarlabaşı Bulvarı'nda bulunan çiçeklerinin yanından Taksim Meydanı'na girmiş. Bombacı Taksim Meydanı'nda bir süre dolaştıktan sonra çevik kuvvet otobüsünün yanına gelmiş. Otobüse binmeye çalışan bombacı, araç koruma polisi tarafından fark edilince uzaklaştırılmaya çalışıldı.

Bombacının direnmesi üzerine yaşanan arbede sonrası paniğe kapıldığı belirtilen bombacı bel çantasında bulunan A-4 tipi bombayı patlattı.

Bombacının sırt çantasında da bomba bulunduğu tespit edildi. Bombacının belindeki çantada bulunan bomba patladığı için ayakları tamamen parçalandı

Haberin Devamı

PATLAYICI: A-4

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre bombanın türü A-4 plastik patlayıcı. Bombaya Avusturya yapımı SCH Shefferd isimli fünyeler yerleştirilmiş. Bu fünyelerin benzeri Bostancı'da Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik düzenlenen ve terörist Orhan Yılmazkaya'nın öldürülüp emniyet amiri Semih Balaban'ın şehit olduğu ve bir vatandaşın da öldüğü baskında ele geçirilmiş. Bombanın şiddetinin artması için buz kabına konulduğu tespit edildi. Ayrıca patlama Karacahmet Mezarlığı'nda termos içinde bulunan bomba ile Halkalı'da askeri servise düzenlenen bombalı saldırı ile benzerlik taşıyor. Ancak polise yönelik saldırı DHKP-C'nin sıkça başvurduğu bir yöntem olması nedeniyle polis ekipleri PKK- DHKP-C ve Devrimci Karargah örgütleri üzerinde duruyor. Canlı bombanın düzenlediği saldırı MOBESE kameraları tarafından da saniye saniye kaydedilmiş.

6 AYDA 6 CANLI BOMBA

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre son 6 ay içinde 6 canlı bomba yakalanmış. Edirne'den yurda giren Murat Kaçmaz ve Elif Akkurt , İstanbul'da yakalanan Abuzer Doymaz, Dilan Sonsuz ile birlikte kimliği belirtilmeyen 2 canlı bomba ile birlikte toplam 6 canlı bomba yakalandı. Ancak son eylem de canlı bombanın polis tarafından daha önce takip edilmediği belirtildi.

Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA