Gündem İşte Tatlıses'in vurulma anı

İşte Tatlıses'in vurulma anı

Paylaş
İşte Tatlıses'in vurulma anı

İbrahim Tatlıses'in vurulma anının görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerasındaki görüntüler saldırının profesyonelce planlandığını gösteriyor

İstanbul polisi İbrahim Tatlıses’in vurulmasının ardından alarma geçti. Saldırıyı iki kişinin, gri Fiat Linea marka araçtan yaptığı belirlendi... Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Maslak'taki Beyaz TV stüdyolarında İbo Şov programının çekimleri bittikten sonra asistanı ile plazadan çıkıyor.

Hürriyet gazetesinin ulaştığı kamera görüntülerinde, Nurol Plaza'dan asistanı Buket Çakıcı ile ayrılan Tatlıses iki hayranı ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra saat 00.15'te Mercedes'in ön koltuğuna, şoförünün yanına oturuyor.

Korumaları da arkasındaki Fiat Doblo ile hareket ediyorlar. Saat tam 00.16'da Fiat Linea gri otomobil Tatlıses'in aracının önünden geçerken yavaşlıyor ve Kalaşnikof tüfekle ateş açılıyor.

BÖLGEDEKİ MOBESE'LER TARANIYOR

Uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’i vuran kişileri yakalamak için başlatılan soruşturma devam ediyor. Polis şu ana dek 100 kişi ile görüştü.

Saldırganlarından kullandığı gri renkli Fiat Linea marka otomobil ise her yerde aranıyor. İstanbul Emniyeti’nde Tatlıses’in vurulduğunun duyulmasının ardından adeta “alarm” verildi.

Tatlıses’in tedavisi sırasında polis sanatçının yanında bulundu. Vurulduktan sonra ilk tedavisi sırasında başı sarılı bulunan Tatlıses’in ameliyata alınmadan önce gözlerinin açık olduğu ancak hiç konuşmadığı öğrenildi.

TERÖR SALDIRISI ALGISI


Polis saldıranlarla ilgili bir şey söyleme ihtimaline karşılık ameliyata alınana kadar Tatlıses’in yanından ayrılmadı. Sollarken ateş edildi’ İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, saldırıda Kalaşnikof kullanılmasının “terör saldırısı” algısına sebebiyet verebileceğini belirterek, “Sırf silahın mahiyetinden dolayı ‘Şu yapmıştır, şunları yapmıştır’ dememiz söz konusu olamaz” dedi.

Mutlu, “Saldırının bir araçtan saldırı olduğu şu anda net. Arkadan gelen bir aracın sollama yaparak yanından geçerken ateş edildiğini biliyoruz. Kullanmış oldukları araca isabet eden 4 mermi var. 11 el ateş ediliyor” dedi.

Mutlu, saldırıda, biri araç kullanan diğeri silahla ateş eden iki kişi olduğunu ve kullandıkları araç markasının net şekilde bilindiğini söyledi.

Mutlu, “Tatlıses’in tehdit alıp almadığına” yönelik olarak da, “Bize, emniyete bir tehdit aldığı, kendisinin tehdide maruz kaldığı yönünde intikal ettirilmiş herhangi bir bilgi ve koruma talebi de yok” dedi.