Spor İşte Trabzon ve Beşiktaş'ın rakipleri

İşte Trabzon ve Beşiktaş'ın rakipleri

Paylaş
İşte Trabzon ve Beşiktaş'ın rakipleri

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda temsilcilerimiz Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş Norveçli Tromsö ile, Trabzonspor ise Arnavut ekibi Kukesi ile eşleşti

Beşiktaş play-off turuna doğrudan katılırken, Trabzonspor ise önce İskoç Derry City'i ardından da Belaruslu Dinamo Minsk'i eleyerek geldi.

Siyaz Beyazlılar, Norveç ekibi Tromsö , bordo mavili temsilcimiz ise Arnavut takımı Kukesi ile eşleşti.

Beşiktaş ilk maçını deplasmanda, ikinci maçını ise kendi sahasında oynayacak.

Trabzonspor da ilk maçını kendi sahasında, ikinci maçını ise deplasmanda oynayacak.

İlk karşılaşmalar 22 Ağustos, ikinci karşılaşmalar ise 29 Ağustos tarihinde oynanacak.

TROMSÖ: GALATASARAY'A ŞOK YAŞATMIŞTI

Norveç ligi ekiplerinden Tromsö, geçtiğimiz sezonu 4. sırada bitirmişti. Sezonu erken başlayan ve 18 haftası geride kalan Norveç liginde Tromsö 11. sırada bulunuyor. 5 galibiyet alan ve 6 kez de berabere kalan kırmızı beyazlı ekip 7 kez de sahada mağlup ayrıldı.

Norveç ekibinin en golcü oyuncusu ise 22 yaşındaki Remi Johansen. Genç golcü bu sezon ligde 6 gole imza atarken 1 kez de asist yaptı.

Tromsö, Avrupa Ligi'nin ilk turunda CM Celje, 2. turda Inter Bakü ve 3. turda Differdange'yi elemeyi başardı.

Norveç temsilcisi 2005 yılında temsilcimiz Galatasaray ile eşleşmiş, kendi evinde sarı kırmızılı ekibi 1-0 mağlup ederken İstanbul'da da 1-1 berabere kalarak o sezonun en büyük sirprizlerinden birine imza atmış ve Galatasaray'ı kupa dışına itmişti.

FC KUKESİ

Arnavutluk temsilcisi Kukesi, geçtiğimiz sezon Arnavutluk Süper Lig'ni 2. sırada bitirmişti. Mavi beyazlı renklere sahip takımın tarihinde önemli bir başarı bulunmuyor. 1930 yılında kurulan ekip maçlarını 10 bin kişilik Zeqir Ymeri Stadyumu'nda oynuyor.

Haberin Devamı