Spor İşte Türk vuvuzelası

İşte Türk vuvuzelası

Paylaş
İşte Türk vuvuzelası

FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda A Grubu maçlarının oynanacağı Kayseri'de taraftarlara minik davullar dağıtılacak

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, "Çocukluğumuzun vazgeçilmez oyuncaklarından olan 'boncuklu davul'u sembolümüz yapmaya karar verdik" dedi.

Sivaslı bir çiftin odun parçasını işleyerek yaptıkları küçük davulları, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda sporseverlerin beğenisine sunacaklarını belirten Mustafa Palancıoğlu, "Yarın başlayacak şampiyonada Türk Vuvuzelası da görücüye çıkacak.

Basketbolseverlerin 30-40 desibel ses çıkartan mini davullarla içeri alınacağını düşünüyoruz. Çünkü 100 desibelin üstünde ses çıkartan aletlere izin verilmeyeceği söylendi" diye konuştu.

Sivaslı çifti bir ailenin yaptığı küçük davulun tamamen ahşap olduğunu ve sentetik hiçbir maddenin kullanılmadığını kaydeden Palancıoğlu, şöyle devam etti: "Davulumuzun çapı 6 santimetre ve ortasında 15 santimetre uzunluğunda bir sapı bulunuyor. Davulun her iki yanında ise iplere bağlanan birer boncuk yer alıyor.

Sapından tutulan ve küçük bir hareketle sağa ve sola döndürülen davul, 30-40 desibel ses çıkarıyor. Karşılaşmaların oynanacağı salonda davulumuz hep birlikte çalındığı zaman, müthiş bir atmosfer oluşacağını düşünüyoruz."

Rehberde harita, tarihi ve turistik yerler, yöresel özellikler yer alıyor. Türk Vuvuzelası ve kent rehberini yarın başlayacak dünya Basketbol Şampiyonası'nda dağıtacağız" diye konuştu.

DEMET ÖZTÜRK/KAYSERİ (DHA)

Haberin Devamı