Siyaset İşte Türkiye'nin hali
Paylaş
İşte Türkiye'nin hali

Cumhurbaşkanı Gül dün yasama, yürütme ve yargının temsilcileriyle bir araya geldi. Son dönemlerde herkesin “Acaba ben de dinleniyor muyum?” korkusu yemekte de etkisini hissettirdi

DEVLET AYNI MASADA

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarına, Çankaya Köşkü yerleşkesinin dışında bulunan ve daha önce Dışişleri Konutu olan Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda öğle yemeği verdi.

Yemeğe TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay Birinci Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Askeri Yargıtay Başkanı Hâkim Tuğgeneral Ahmet Alkış, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hâkim Tuğgeneral Turgut Arıbal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Emin Kuz katıldı.

Haberin Devamı

DİNLEMEYE KARŞI ÖNLEM

Gül’ün son zamanlarda artan gerginliği azaltmak amacıyla verdiği yemekte güvenliğin yanı sıra dinleme ihtimaline karşı da olağanüstü önlem alındı. Gül’ün koruma konvoyunda, jammer cihazı takılı iki adet Chevrolet jeep bulunuyor. Bu araçlardan biri, dün toplantının sürdüğü sırada, Cumhurbaşkanlığı Konutu çevresinde sürekli tur attı.

Araçta bulunan güçlü sinyal karıştırıcı cihaz, sinyalleri boğarak uzaktan kumandalı bombaların patlatılmasını engelliyor. Jammer cihazı aynı zamanda elektronik bir kalkan oluşturarak, iç iletişimin gizlenmesini sağlıyor. Yani ortam, dışarıdan yüksek teknoloji ürünü cihazlarla sinyal gönderme ve alma yoluyla dinlenemiyor.

KÖŞK'TEKİ YEMEK ARTIK YILDA İKİ KEZ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Gül’ün kurumlar arasında son dönemde artan gerilimi azaltmayı hedeflediği yeni yıl yemeğinde, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışması ile yargı reformu üzerinde duruldu. Gül, Ocak 2009’un ilk günlerinde, Ergenekon soruşturmasında yaşanan gelişmelerin toplumda ve devlet organları arasında gerilime neden olması üzerine, yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarına 21 Ocak’ta bir yemek vermişti.

Gül, 2009’un son günlerinde Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda yapılan arama çerçevesinde yaşanan gelişmeler üzerine devlet organlarının başkanlarını yeni yıl yemeğine davet etti. Katılımcıların talebi üzerine Gül, uyum yemeklerini yılda iki kez düzenlenme kararı aldı.

Haberin Devamı