Gündem İşten atılan mühendisten ilginç protesto

İşten atılan mühendisten ilginç protesto

Paylaş
İşten atılan mühendisten ilginç protesto

İşten atılan mühendisten ilginç protesto

Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi'nde çalıştığı kağıt fabrikasında işten çıkartılan 35 yaşındaki Orman Mühendisi Necdet Güneş, işvereni protesto için her sabah yanında getirdiği masa ve sandalyeyi fabrikanın önüne kuruyor ve mesai bitimine kadar burada oturup mesleği ile ilgili kitap okuyor.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden 10 yıl önce mezun olan Mühendis Necdet Güneş, farklı fabrikalarda çalıştıktan sonra geçen yıl 250 kişinin çalıştığı Kombasan Muratlı Kağıt Fabrikası’nda üretim mühendisi olarak işe başladı. Bir yıl fabrikada çalışan Güneş, bir hafta önce performansının düşük olduğu gerekçesi ile tazminatı ödenerek işten çıkartıldı. Haksız yere işten çıkarıldığını öne süren Güneş, önce fabrikanın önüne masa kurarak ‘işten çıkarılmasını’ protesto etmeye başladı. Her sabah 08.00’da fabrikanın önüne gelen Güneş, yanında getirdiği masa ve sandalyesini fabrikanın girişine kuruyor. Burada kağıt üretimi ile ilgili kitapları okuyarak işten çıkartılmasını protesto eden Güneş, işyerinin ‘kendisini haksız yere işten çıkardığını’ kabul etmesini bekliyor.

Haberin Devamı

Protestosunu fabrikadan ‘özür’ gelene kadar sürdüreceğini belirten Güneş, “Bu kadar basit şekilde bir insan işinden edilmemeli. Buna karşı bir protesto yapıyorum” dedi.

Fabrika yetkilileri ise, Orman Mühendisi Necdet Güneş’in işten çıkartılması ve protestosuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ, (DHA)