Siyaset İstifa edip tatile çıkacak
Paylaş
İstifa edip tatile çıkacak

Başbakan Tayyip Erdoğan, 60'ıncı Hükümet'in son Bakanlar Kurulu'nu bugün son kez topladı. Erdoğan, hükümetin istifasını akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Gül'e sundu

Başbakan Tayyip Erdoğan, 60'ıncı Hükümet'in son Bakanlar Kurulu'nu bugün saat 11.00'de topladı. Toplantıda bakanlara çalışmalarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, saat 16:00'da hükümetin istifasını sunmak üzere Çankaya Köşkü'ne çıktı.

Haberin Devamı

İkili arasında 45 dakika süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Bakanlar Kurulu’nun istifasının kabul edildiği duyuruldu.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız, bugün Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulan Bakanlar Kurulunun istifasını kabul etmiştir.
Bugüne kadar geçen hizmetleri için teşekkürlerini ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlar Kurulunun, yeni Hükümet kurulana kadar göreve devam etmesini istemiştir" ifadeleri kullanıldı.

Obama'dan, Erdoğan'a tebrik telefonu

TATİLE ÇIKACAK

İstifanın ardından Başbakan Erdoğan'ın yeni kabineyi kurmadan önce ailesiyle tatile çıkması bekleniyor.

Seçim kampanyası boyunca 68 il mitingi düzenleyen Başbakan Erdoğan, yorgunluğunu çocukları ve torunlarıyla atacak. Bu hafta tatile çıkması beklenen Erdoğan’ın, yeni seçilen 326 milletvekili ile de bir araya gelmesi planlanıyor. Ancak buluşmanın tatil öncesi mi yoksa sonrasında mı olacağına henüz karar verilmedi.

25 Haziran'da milletvekillerinin Meclis'te and içmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül tarafından Hükümeti kurma yetkisi verilecek olan Erdoğan'ın kabineyi açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı