Gündem İstifa etmeyen belediye başkanları ile ilgili gerginlik sürüyor

İstifa etmeyen belediye başkanları ile ilgili gerginlik sürüyor

Paylaş
İstifa etmeyen belediye başkanları ile ilgili gerginlik sürüyor

Üç AK Partili belediye başkanının birlikte hareket etme kararı aldığı iddia edildi. AK Partili Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe dün “İstifa yok” diye açıklama yaptı

ERDOĞAN 18 EKİM'DE UYARMIŞTI


Cumhurbaşkanı Erdoğan “Partide metal yorgunluğu var. değişim lazım” diyerek bazı belediye başkanlarının istifasını istemişti. düzce (Mehmet Keleş), İstanbul (Kadir Topbaş) ve Niğde (faruk Akdoğan) istifa etmişti. Ankara (Melih Gökçek), Bursa (Recep Altepe) ve Balıkesir (Edip Uğur) istifaya yanaşmamıştı. Erdoğan da “İstifa etmezlerse gereği yapılır” demişti.


‘GÖREVİMİN BAŞINDAYIM’


Gökçek dün de sessizliğini korudu. Önceki gün istifa kelimesini geçirmeden “İrade-i külliye (Allah’ın iradesi) bütün iradelerin üzerindedir” diyen Edip Uğur dün hiç konuşmadı. Resmi ziyaret için gittiği Saraybosna’dan dün dönen Recep Altepe ise “İstifa var mı?” sorusuna “Öyle bir şey yok. Görevimin başındayım” diye yanıt verdi.


İÇİŞLERİ GÖREVDEN ALABİLİR


Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi dün CNN Türk’te şu iddiada bulundu: “3 belediye başkanı, birlikte hareket etmeye karar vermiş. Bu sorun ikna ile aşılmaya çalışılıyordu. Belediye meclislerindeki AK Partililerden başkanların aldıkları kararları onaylamamaları istenecek. Bu da olmazsa başkanlar İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınabilir.”