Siyaset İstifa ettiği gün oğlu bırakıldı
Paylaş
İstifa ettiği gün oğlu bırakıldı

25 Mayıs'ta oğlu PKK tarafından kaçırılan Diyarbakır'ın Hazro Belediye Başkanı'nın dünkü istifasının ardından çocuğu serbest bırakıldı

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinin AK Parti'den dün istifa eden Belediye Başkanı Fetullah Mehmetoğlu'nun 25 Mayıs'ta PKK tarafından kaçırılan oğlu Fuat Mehmetoğlu serbest bırakıldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Mehmetoğlu'nun dün akşam saatlerinde Hazro'nun kırsal kesiminde serbest bırakıldığını söyledi.

>> İŞTE ZEHİR ZEMBEREK İSTİFA

Haberin Devamı

25 Mayıs gecesi, AK Parti İlçe 2'nci Başkanı da olan Fuat Mehmetoğlu, PKK'lılar tarafından kaçırılmıştı. Kaçırılmanın ardından dün Hazro'da basın toplantısı düzenleyen Ak Partili Belediye Başkanı Fetullah Memetoğlu, partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Başkan Mehmetoğlu, toplantıda oğlunun kaçırılmasının ardından kendisine kimsenin sahip çıkmadığını belirterek, şöyle konuşmuştu:

'DESTEK SAĞLANIRSA BDP'YE GEÇERİZ'

"Başkan olduğumdan bu yana hiçbir şekilde sadece 1 çöp arabasının dışında bize bir şey yollanmadı. Hala ilkel şartlarla burada elle mezarlar kazılıyor. Bir kepçemiz bile yok. Halka hizmet edemediğim için istifa ediyorum. Oğlum kaçırıldığından bu yana kimse bana sahip çıkmadı. Tabii bunun da küskünlüğü var. Beni hiç kimse arayıp sormadı. Başbakan Erdoğan birçok konuşmasında oğlumdan bahsetti. Ancak, beni aramadı. Bizim ilçemiz hizmet görmedi, kim bize hizmette yardımcı olursa o partiye geçerim. Mesela Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Bismil İlçesi'ne yaptığı destekler biliniyor. Bize de bu destekler sağlanırsa bizde BDP'ye geçebiliriz."

Haberin Devamı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kaçırılan Fuat Mehmetoğlu'nun akşam saatlerinde Hozra'nun kırsal kesiminde serbest bırakıldığını söyledi.

DİYARBAKIR, (DHA)