Dünya İstifadan son anda vazgeçti

İstifadan son anda vazgeçti

Paylaş
İstifadan son anda vazgeçti

Yunanistan'da, mali krizle mücadele planını parlamentoda onaylatmakta sıkıntı yaşayan Başbakan Yorgo Papandreu'yu istifadan kardeşi ve partililer güçlükle vazgeçirdi

Yunanistan'da, mali krizle mücadele çerçevesinde hazırlanan orta vadeli bütçe planını parlamentoda onaylatmakta sıkıntı yaşayan Başbakan Yorgo Papandreu'nun, liderler arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine istifa etmeye karar verdiği, ancak kardeşi Niko ile üst düzey bazı parti yetkililerinin müdahalesi üzerine son anda vazgeçtiği bildirildi.

Yunan medyası, ana muhalefet lideri Antonis Samaras'la yaptığı telefon görüşmesinin ardından geniş tabanlı koalisyon hükümeti kurulması için istifa kararı alan Papandreu'nun bu kararından vazgeçmesinde kardeşi Niko'nun, "Bugüne kadar hiçbir Papandreu istifa etmedi. Başbakanlar istifa etmez" şeklindeki sözlerinin etkili olduğunu aktardı.

Hükümet yanlısı Ethnos gazetesi, "Buna rağmen Yorgo gitti ve yeniden geldi" başlıklı haberinde, Papandreu'nun Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'la görüşmesinin ardından perde arkasında yaşananları anlattı.

Ethnos, Papandreu'nun, telefonla görüştüğü Samaras'ın, "kendisinden geniş tabanlı hükümete destek vermesi için istifa etmesini istediğini" belirttiği haberinde, bu öneriyi "düşünmeden" kabul eden Başbakanın, istifa açıklamasını hazırlaması için Hükümet Sözcüsü Yorgos Petalotis'e talimat verdiğini yazdı.

ATİNA’DA GERGİN SAATLER

Papandreu'nun bu kararının öğrenilmesiyle harekete geçen ve aralarında Rengina Barceli, Dimitris Reppas ile Haris Kastanidis'in bulunduğu bazı parti üst düzey yetkililerinin saatlerce Başbakana ulaşamamaları nedeniyle, başkent Atina'da gergin anlar yaşandığı belirtildi. Haberde, ancak akşam saatlerinde kardeşi Niko'nun Papandreu'ya telefonla ulaşmayı başardığı ifade edildi.

Ethnos'un haberinde, kardeşi ile telefon konuşmasının ardından parti yetkilileriyle de bir görüşme yapan Papandreu'nun, istifa kararından vazgeçtiği ve gece 22.00'de, kabinede değişikliğine giderek yola devam etmeye karar verdiğini açıkladığı kaydedildi.

Haberin Devamı

A.A.