Gündem İstifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili flaş iddia

İstifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili flaş iddia

Paylaş
İstifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili flaş iddia

AK Parti’den istifaları istenen üç belediye başkanıyla ilgili çok çarpıcı bir iddia gündeme geldi

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi CNN Türk canlı yayınında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Selvi, canlı yayında 'Hava sürekli değişiyor. Dünden bugüne farklı bir iklim oluştu. 3 belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, beraber hareket ettikleri ve istifa etmeme kararı aldıkları haberleri geliyor. Hem AK Parti hem de kamuoyu açısından yıpratıcı bir hal almaya başladı. Bu süreç uzadıkça kamuoyunda bir yorgunluk oluşmaya başladı.' dedi.

ERDOĞAN'IN İŞARET ETTİĞİ 3 İSİMDEN BİRİYDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye istifa çağrısı yapmıştı. Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, flaş bir karar alarak perşembe günü saat 16:30'da kameraların karşısına geçti.

Ahmet Edip Uğur, konuşmasında 'istifa ediyorum' dışında her şeyi söyledi. " Bu işin içinde vefa da var veda da var. Eşyanın ömrü var, mevkinin makamın ömrü var." dedi ancak "İstifa ediyorum" demedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: 'GEREĞİNİ YAPACAKLAR'


Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'de istifası istenen Belediye Başkanları ile ilgili "İnanıyorum gereğini yapacaklar" demişti.

GÖKÇEK 10 KASIM'I BEKLİYOR


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edip etmeyeceği üzerine bir iddia daha ortaya atıldı. Gökçek'in 10 Kasım'da gövde gösterisi yaparak görevi bırakmayı planladığı iddia edildi. Gökçek'in "Erdoğan'la son bir kez görüşmem lazım" diye ısrarcı olduğu belirtiliyor.