Siyaset İstifayı eşiyle düşünmüş
Paylaş
İstifayı eşiyle düşünmüş

İstifayı eşiyle düşünmüş

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasını eşiyle birlikte düşündüğünü belirterek, "Sayın Baykal’ın eşiyle de konuştum. Kesin kararlı olduklarını söylediler. 40 yıllık bir yıldız bugün siyaset sahnesinden kaymıştır" dedi.

Haberin Devamı

Baykal’ın istifasını televizyondan öğrenen CHP İzmir İl Başkanlığında şaşkınlık ve üzüntü yaşanıyor. Bazı partililerin, üzüntülerini İl Başkanı Ekrem Bulgun ile paylaştıkları ve gözyaşlarına engel olamadıkları görüldü.

Ekrem Bulgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 40 yıldan bu yana yetiştirdiği bir devlet adamının bir yıldız gibi siyaset sahnesinden kaydığını söyledi.

Baykal’a bundan sonraki yaşamında başarı dileyen Bulgun, kaset olayının nasıl oynandığının, kimler tarafından organize edildiğinin ortaya çıkması
gerektiğini belirtti.

Baykal’ın açıklamasında olayın komplo olduğunu ve bunu devletin hazırladığı yönündeki sözlerini hatırlatan Bulgun, şöyle konuştu:

"Eğer bunun ortaya çıkması gecikirse bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinde görev yapan devlet adamlarının başı her zaman böyle derde girecektir demektir. Ülke bu tip olaylardan faydalanmaz, zarar görür. 40 yıllık bir yıldız bugün maalesef siyaset sahnesinden kaymıştır. Yeri zor doldurulacak. Türkiye’nin bütün ihtiyaçlarını, gidişini, siyasetini önceden tahmin ederek ikaz etme durumunda kalan bir genel başkan zor yetişir. Biz örgüt olarak Deniz Baykal’ın her zaman yanında olacağız. Sivil kalmak isterse arkadaşlığımız devam eder. Kendisine bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum."

Haberin Devamı

"EŞİYLE KARAR VERDİ"

Kaset olayının ardından Baykal’ı aradığını ve kendisine Ankara’ya gelmek istediğini söylediğini anlatan Bulgun, "(Acele etmeyin birkaç gün düşüneceğim)
demişti. Demek ki; istifayı düşünmüş, eşiyle düşünmüşler. Çünkü eşiyle de konuştum. Kesin kararlı olduğunu söylediler. Yapacak bir şey yok. MYK’nın alacağı kararlara saygılıyız" diye konuştu.

Kurultayda Deniz Baykal’ın yeniden genel başkanlığa seçilmesi için örgüt olarak bir girişimde bulunulup bulunulmayacağı yönündeki soruya Bulgun,
"Kurultayda bu şekilde bir hareket olur, ama kendisinin artık kabul edeceğini zannetmiyorum. Bunu iki kez kabul etti. Durmadı ithamlar, bitmedi. Nereye gitse, ’Yaşlısın çekil’ dediler. Çekildi, ’Yine gel’ dediler. Gelirse, ’Bu oyun’ derler" yanıtını verdi.

Haberin Devamı