Ekonomi İstihdam yarışı

İstihdam yarışı

Paylaş
İstihdam yarışı

Başbakan Erdoğan'ın, Odalar Birliği'nin 1.3 milyon üyesi için 'Her biri bir kişi alsa işsizlik biter' sözleriyle başlayan polemikte sular durulurken, dün Koç ve Sabancı Grubu'na ait iki şirket istihdam hedeflerini açıkladı

Enerjiye 5 bin kişi alacak

Personeli 8 bine çıkaracak

Sabancı Grubu’nun enerji şirketleri, istihdam atağına kalkıyor. Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, elektrik santrali ve diğer yatırımlarla 3 bin olan beyaz yakalı sayısını 8 bine çıkaracaklarını açıkladı.

Dün Ankara’da Başkent Elektrik’in faaliyetleri hakkında, şirketin İcra Başkanı Yetik Kadri Mert ile toplantı düzenleyen Hakman, tarife seçenekleri sunacaklarını söyledi.

Hedef yüzde 10 pazar payı

2015’te en az 5 bin megavat kurulu güce, yüzde 10 pazar payına ve 6 milyon müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Hakman, başka dağıtım özelleştirmelerine talip olduklarını da belirtti.

Selahattin Hakman, “Şu anda mühendislik, inşaat çalışmaları süren 4 bin megavatlık bir portföye sahibiz. Stratejik olarak hedeflenen müşteri portföyüne ulaşmak için ikinci dağıtım bölgesine talip olacağız” dedi.

Tüketime göre önereceğiz

Hakman, “Elektronik sayaçlar ile tüketicinin ne zaman ne kadar elektrik tükettiğini gördüğümüz için piyasa serbestleştikten sonra müşterilerimize Türk Telekom gibi ‘tarifeleri şu pakete çevirirseniz şöyle tasarruf sağlayabilirsiniz’ diyeceğiz” dedi. Selahattin Hakman nükleer santralda bir ortak arayış olması ve bu konuda bir talep gelmesi halinde bunu değerlendireceklerini söyledi.

Koçtaş 1000 kişiye iş verecek

2010’da yüzde 25 büyüme

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Başkanı Ömer Bozer, Koçtaş’ta 2010’da yüzde 25 büyüme hedeflediklerini söyledi. Şu ana kadar hedeflerin yakalandığını belirten Ömer Bozer, yeni mağazalarla büyüyeceklerini kaydetti.

2009’da 6 mağaza açtıklarını ve toplam alanlarına 25 bin metrekare eklediklerini dile getiren Bozer, “Yıl sonunda 170 bin metrekareye ulaşırız. Bu da 5 yılda 6 kat büyüme demek” dedi.

Kârlılığını sürdürüyor

Koçtaş Afyon mağazasının açılışı öncesi konuşan Ömer Bozer, 2009’da beklentilerin üzerinde büyüdüklerini kaydetti. Bozer şöyle konuştu: “Koçtaş hem kârlılığını sürdürüyor hem de büyüyor. Bunu ‘mağaza katkısı’ dediğimiz şeyle ölçüyoruz. Yani her mağazanın toplama ‘katkısı ne kadar, genel gidere, mağaza cirosundan ne kadar katkı yapıyor?’a bakıyoruz. Bizimki Avrupa standartlarının birkaç puan üstünde.”

32 mağazaya ulaşacak

2009’u 25 mağaza ile bitirdiklerini anlatan Ömer Bozer, bu yıl 32 mağazaya ulaşmayı amaçladıklarını belirtti. “Bu yıl dört mağaza açmayı planladık ama bu yediye de çıkabilir” diyen Ömer Bozer, ciroda da 2010’da geçen yıla göre yüzde 20 büyüyerek 850 milyon lirayı aşacaklarını söyledi.

Koçtaş’ta 2 bin 500 kişinin istihdam edildiğini belirten Bozer her yıl 1000 kişi aldıklarını bu yıl da 1000 kişi alacaklarını kaydetti.

40 milyon dolarlık yatırım

Koçtaş Afyon’da, Afyonlulara, yaşam kalitelerini artıracak ürünler sunacaklarını belirten Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu bu yıl Adapazarı ve Gebze ile Ankara’ya da mağaza açacaklarını, bunlara iki mağaza daha eklemeyi planladıklarını söyledi.

Afyon’da 27’nci mağazalarını açtıklarını kaydeden Özpamukçu, “2010’da 40 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 2011’de 50 milyon dolar yatırım hedefliyoruz” dedi.

2

Haberin Devamı