Futbol İsveç - Güney Kore maçının özeti
Paylaş
İsveç - Güney Kore maçının özeti

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda İsveç ile Güney Kore, F Grubu'nda karşı karşıya geldi. VAR teknolojisinin maçın kaderini etkilediği müsabakayı İsveç, Granqvist penaltı golüyle 1-0 kazandı.

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda İsveç ile Güney Kore, F Grubu'nda bugün tarihlerinde 5. kez karşılaştı. İsveç maçı 1-0 kazandı.

Haberin Devamı

Maçın önemli dakikları: İSVEÇ: 1 GÜNEY KORE: 0

90+2 Kore beraberlik için son anlarda İsveç kalesine akın akın geldi. İsveç savunması büyük bir çaba göstererek gole kalesinin adeta kapattı. Maçta başka gol olmayınca İsveç müsabakanın kazanan tarafı oldu

64' İsveç VAR teknolojisi ile bir penaltı kazandı. Claesson'un yere düşürüldüğü pozisyona hakem önce 'devam' dedi. Daha pozisyon tekrar izlendi ve penaltı kararı çıktı. Penaltı vuruşunu Granqvist gole çevirerek İsveç'i 1-0 öne geçirdi.

55' Kore kalesinde yine etkili olan Berg bir gol daha kaçırdı. İsveç, Kore kalesini ablukaya alsa da Kim'i bir türlü geçip filelere ulaşamıyor

48' İkinci yarının hemen başında Kore rakip sahada etkili olmaya çalışıyor. Son ile hızlı rakip sahaya geçen Kore, henüz İsveç savunmasını aşamadı.

Haberin Devamı

İlk yarı sona erdi

45+2 İlk yarının son anlarında Lustig'in ortasına Claesson kafayı vurdu top az farkla dışarı gitti

41' Orta sahada iki takımın futbolcuları da gittikçe sertleşiyor. Berg ile Kore kalesinde etkili olan İsveç bir pozisyonda penaltı beklemesine rağmen hakem devam kararı verdi.

33' Güney Kore bu dakikalarda İsveç kalesine etkili geldi. Kim Min-Woo ile İsveç kalesinde etkili olmaya çalışan Kore, İskandinav savunmasına takıldı

28' İsveç lehine çalınan serbest vuruşu Larsson ceza sahasına gönderdi. Kore savunması pozisyonu uzaklaştırdı.

19' İsveç yine Kim'i geçemedi. Toivonen altı pastan topu kaleye gönderdi ama kaleciyi geçemedi.

13' İsveç ilk kez Güney Kore ceza sahasına organize geldi. Sağ açıktan Claesson'un orta sahası ceza sahasında tehlike yaratsa da top Kim'in eldivenlerinde kaldı

4' Güney Kore hızlı atağını kornerle sonuçlandırdı. Köşe vuruşunu Olsen çeldi

3' İki takımda maça çok kontrollü başladı. İsveç rakip sahada çoğalmaya çalışan bir takım görüntüsü sergiliyor.

1' Karşılaşma Güney Kore'nin vuruşuyla başladı. Güney Kore ilk saniylerde kendi sahasında top çeviriyor. Nizhny Novgorod Stadı'nı İsveç ve Güney Kore taraftarları tamamen doldurmuş durumda.

Sayfa sürekli güncellenmektedir

İŞTE İLK 11'LER

İSVEÇ: Olsen, Lustig, Jansson, Granqvist, Augustinsson, Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg, Berg, Toivonen

Haberin Devamı

GÜNEY KORE: Kim, Yong Lee, Park Joo-Ho, Young-Gwon Kim, Jang Hyun-Soo, Shin-Wook Kim, Koo Ja-Cheol, Lee Jae-Sung, Ki Sung-Yong, Kim Min-Woo, Heug-Min Son, Hwang Hee-Chan

İSVEÇ'TEN 4 MAÇTA 17 GOL

İki takım arasında 1'i resmi, 3'ü özel geride kalan 4 maçta İsveç'in 2 galibiyeti bulunurken, 2 karşılaşma da beraberlikle sona erdi.

İsveç, Güney Kore ile oynadığı 4 maçta 17 gol attı. Güney Kore ise rakip fileleri 3 kez havalandırabildi.

İLK MAÇ 1948'DE

İsveç ile Güney Kore, ilk kez 1948'de İngiltere'nin başkenti Londra'nın ev sahipliği yaptığı Yaz Olimpiyat Oyunları'nda karşı karşıya geldi.

Avrupa ekibi, ilk yarısını 4-0 önde tamamladığı çeyrek final mücadelesini 12-0 galip tamamlayarak, tarihi bir sonuç elde etti.

SON 2 MAÇ BERABERE

İki ekip arasındaki ikinci maç ise tam 48 yıl sonra Güney Kore'de oynanan hazırlık karşılaşması oldu.

İsveç, deplasmanda oynadığı bu karşılaşmayı da 2-0 galip tamamlamayı başardı.

Rekabetteki son 2 maç ise beraberlikle sona erdi. 2005'te ABD'de oynanan hazırlık maçı 1-1, 2005'te Güney Kore'deki mücadele ise 2-2 sona erdi.

Haberin Devamı

İSVEÇ 12. KEZ DÜNYA KUPASI'NDA

İsveç, yarın oynayacağı mücadele ile 12. Dünya Kupası'na başlayacak. Avrupa ekibinin geride kalan 11 turnuvada elde ettiği en büyük başarı, 1950'de Brezilya'da düzenlenen organizasyonda kazandığı 3.'lük olarak kayıtlara geçti.

Dünya Kupası'na 12 yıl aradan sonra yeniden katılmayı başaran İsveç, dünya sıralamasında 24. basamakta yer alıyor. İsveç, turnuva tarihinde çıktığı 46 maçta 16 galibiyet, 13 beraberlik ve 17 yenilgi aldı. Söz konusu karşılaşmalarda 74 gol atan İsveç, kalesinde 69 gol gördü.

GÜNEY KORE 10. KEZ DÜNYA KUPASI'NA KATILIYOR

Onuncu kez Dünya Kupası'na katılma hakkını elde eden Güney Kore, FIFA dünya sıralamasında 57. basamakta bulunuyor.

Güney Kore, Dünya Kupası tarihinde oynadığı 31 maçta 5 galibiyet, 9 beraberlik ve 17 yenilgi yaşadı. Asya temsilcisi, daha önce katıldığı turnuvalardaki en iyi derecesini Japonya ile birlikte ev sahipliğini üstlendiği 2002 FIFA Dünya Kupası'nda elde etti.

Söz konusu organizasyonda yarı final oynayan ve üçüncülük müsabakasında Türkiye'ye yenilen Güney Kore, 2010'da da gruplardan çıkmayı başarmış, son 16 turunda elenmişti. Asya temsilcisi, 7 turnuvada ise grup aşamasını geçemedi.

Haberin Devamı