Spor İsveç - Türkiye maçı özeti

İsveç - Türkiye maçı özeti

Paylaş
İsveç - Türkiye maçı özeti

UEFA Uluslar B Ligi ikinci maçında A Milli Takımımız İsveç'e konuk oldu. A Milliler 2-0 geriye düştüğü maçta Hakan ve Emre'nin golleriyle muhteşem bir dönüşe imza attı. Milli Takımımız sahadan 3-2'lik skorla İsveç deplasmanından galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla UEFA Uluslar Ligi'ndeki ilk galibiyetimizi aldık

UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye A Milli Futbol Takımı, İsveç'i deplasmanda 3-2 mağlup etti. İsveç 34. dakikada Thelin ve 49. dakikada Larsson'dan bulduğu gollerle 2-0 öne geçti. A Milliler 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun şık golüyle farkı 1'e indirdi. Karşılaşmanın kırılma anı 62. dakikada Emre Akbaba'nın oyuna girmesi oldu. 88. dakikada skoru eşitleyen golü atan Emre, 90+2'de Millilere galibiyeti getiren golü attı. Türkiye bu sonuçla puanını 3'e yükseltti.

Haberin Devamı

MAÇ ÖZETİ

İsveç 2 - 3 Türkiye

90.DK: Hakem son düdüğü çaldı. Maç sona erdi

90+2 GOL! Emre Akbaba yine sahnede öne geçiyoruz!!!! Sol kanatta Ömer Bayram'ın pasında topla buluşan Serdar Gürler sol çaprazdan ortasını yapıyor ve topa iyi yükselen Emre Akbaba'nın kafa vuruşunda top köşeden ağlarla buluşuyor ve Milli Takımımız 2-0 geriden gelip 3-2 öne geçiyor.

88.DK: GOL! Emre Akbaba'yla skoru eşitliyoruz. Milli Takımımız Emre Akbaba ile beraberliği yakalıyor. Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası içine verdiği yerden sert ara pasını Cenk Tosun ayağının dışıyla tek pasla topu Emre Akbaba'ya aktarıyor. Kaleciyle karşı karşıya kalan Emre Akbaba düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderiyor

70.DK: Milli Takımımız Cenk Tosun ile beraberlik golüne çok yaklaşıyor. Okay Yokuşlu orta sahadan buluştuğu topu sol kanatta atağa çıkan Ömer Bayram'a aktarıyor. Ömer Bayram ceza sahası içine yaptığı sert ortaya iyi yükselen Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor fakat kaleci Robin Olsen topu son anda çeliyor.

Haberin Devamı

62.DK: Orta sahada topla buluşan Isaac Thelin Marcus Berg ile verkaça girerek sağ kanatta defansımızı hazırlıksız yakalıyor ve sağ tarftan topla buluşuyor. 2 ye bir pozisyonda ceza sahası içinde boş olan Marcus Berg'e orta yapmak isteyen Isaac Thelin'in ortası yüksek kalıyor ve top kaleye paralel bir biçimde taca gidiyor.

51.DK: GOL! Hakan'la golü buluyoruz. Sağ taraftan Mehmet Topal'ın uzun pasında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu Mikael Lustig'i ekarte edip yerden köşeye vuruşunu yapıyor ve farkı bire indiriyor

49..DK: İkinci yarı golle başladı. Maalesef top ağlarımızda

46.DK: İkinci yarı başladı

45.DK: İlk yarı sona erdi

43.DK: İsveç Marcus Berg ile gole yaklaşıyor. Albin Ekdal Ludwig Augustinsson ile girdiği verkaç sonrası sağ kanatta boş olan Marcus Berg'e pasını aktarıyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Marcus Berg sert bir vuruş yapıyor ve top üstten auta gidiyor.

35.DK: İsveç golü buluyor. Sebastian Larsson'un uzun pasında ceza sahası içi sol tafta topla buluşan Ludwig Augustinsson topu kafayla içeri çeviriyor. İçeri çevrilen topta Isaac Thelin kafa vuruşunu yapıyor ve top direkten dönüyor, direkten dönen top tekrar önünde kalan Isaac Thelin topu filelerimize gönderiyor.

Haberin Devamı

28.DK: Oğuzhan Özyakup'un arapasında ceza sahası içi sol kanatta araya sarkan Cenk Tosun ofsayta yakalanıyor.

20.DK: Milli Takımımız Cengiz Ünder ile gole çok yaklaşıyor. Oğuzhan Özyakup'un ara pasında defansın arasına sarkan Cenk Tosun topu ayağından aşıyor ve açısını kaybediyor ve topu Hakan Çalhanoğlu'ya aktarıyor. Hakan Çalhanoğlu ceza sahası dışında uygun durumda olan Cengiz Ünder'e topu aktarıyor ve şut açısı arayan Cengiz'in sol ayağıyla yaptığı vuruş auta gidiyor.

14.DK: Rakip sahada yaptığımız bskı başarı getiriyor ve Hakan Çalhanoğlu'nun kafasıyla topu Oğuzhan Özyakup'a aktarıyor. Ceza sahası dışında şut açısı arayan Oğuzhan Özyakup şutunu çekiyor fakat üstüne gelen topu kaleci Robin Olsen kontrol ediyor.

9.DK: Yarı sahamıza yakın bir çizgide Çağlar Söyüncü havadan ikili mücadele sonrası dengesini kaybederek topu kaybediyor. Sebastian Larsson son anda kayarak pasını vererek Isaac Thelin'i kaleci ile karşı karşıya bırakıyor ama karşılaşmanın hakemi yardımcısının uyarısıyla pozisyonu ofsayt olarak değerlendiriyor.

Haberin Devamı

2.DK: Maçın ilk dakikalarında Milli Takımımız kendi yarı sahasında pas yapıyor

1.DK: Maç başladı. Her iki takıma da başarılar

İsveç'in ilk 11'i: Olsen, Lustig, Lindelöf, Jansson, Augustinsson, Jimmy Durmaz, Larsson, Ekdal, Claesson, Thelin, Berg.

Türkiye'nin ilk 11'i: Sinan Bolat-Ömer Bayram-Çağlar Söyüncü-Kaan Ayhan-Mehmet Zeki Çelik-Okay Yokuşlu-Oğuzhan Özyakup-Mehmet Topal-Hakan Çalhanoğlu-Cengiz Ünder-Cenk Tosun