Spor İsveçli Gençlerin en "özel maçı"

İsveçli Gençlerin en "özel maçı"

Paylaş
İsveçli Gençlerin en "özel maçı"

Gençlerbirliği'nde forma giyen İsveç doğumlu futbolcular Jimmy Durmaz, Johan Dahlin ve Mervan Çelik için Türkiye-İsveç maçı ayrı ayrı bir önem taşıyor.

Başkentin İsveç asıllı futbolcuları, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, A Milli Futbol Takımı’nın 10 yıl aradan sonra 19 Mayıs Stadı’nda ülkeleriyle karşılaşmasının ve bu özel maçta evsahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdiler.

Kırmızı siyahlı kulübün büyük umutlarla geçen sezon kadrosuna kattığı ve Türkiyeye karşı forma giymesi beklenen Jimmy Durmaz, karşılaşmaya ilişkin "eğlenceli ve ilham verici olacak" değerlendirmesini yaptı.

Milli maç olduğu için nerede oynandığının farketmeyeceğini ancak uzun aradan sonra Ankaralıların milli takımlarını İsveç karşısında izleyecek olmasının önemine dikkati çeken Jimmy Durmaz, "Evsahipliği yapacağımız için ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Tanındığın seni bilen bir kentte oynadığınız zaman insan kendini daha özel hissediyor" diye konuştu.

Türkiye ve İsveç’in Brezilya’da oynanacak Dünya Kupası’na katılamadığını hatırlatan çifte pasaport sahibi Jimmy Durmaz, şöyle devam etti:

"İsveç play-off’ta dünyanın en iyi takımlarından biri olan Portekiz ile karşılaştık. Kolay değildi. En zor takım İsveç’e rakip oldu. Şansızlık olarak görüyorum. Türkiye’nin çok iyi oyuncuaları ve iyi bir takımı var, play-off’ta omalıydı ama futbol böyle bazen iyi gidiyor bazen gitmiyor."
İsveç’in 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Rusya, Lihtenştayn, Moldova, Karadağ ve Avusturya’nın yer alacağı G Grubu’nu en azından ikinci tamamlayacağını dile getirdi.

İsveç Milli Takım kadrosunda yer alacak kaleci Johan Dahlin de Jimmy Durmaz gibi Ankaralıların uzun aradan sonra izleyecekleri maçta 19 Mayıs Stadı’nda forma giyecek olmanın heyecanını yaşadığını ifade etti.

Türk asıllı Mervan Çelik ise kadro da yer almasa da karşılaşmayı izlemek için Ankara 19 Mayıs Stadı’ndaki yerini alacağını ve eğlenceli bir maç izlemeyi beklediğini kaydetti.

Zlatan İbrahimovic

Kırmızı siyahlı futbolcular, İsveç’in dünyaca tanınmış Bosna Hersek asıllı yıldızı Zlatan İbrahimovic’e dair de değerlendirmelerde bulundular.
Jimmy Durmaz, yıldız futbolcuyu birkaç senedir tanıdığını belirterek, "Beklentileri yüksek bir oyuncu ve bunu da karşılıyor. Benim için dünyanın en iyi 3 futbolcusundan biri" dedi.

Kırmızı-siyahlıların devre arasında kadrosuna kattığı Johan Dahlin de Jimmy Durmaz’ın yıldız futbolcuya dair ifadelerini paylaştığını söyledi. Dahlin, "Bir insan dünyanın en büyük futbolcularındansa beklentileri de çok yüksek olur" diye konuştu.

Mervan Çelik ise Ankaralı futbolseverlerin dünyanın en iyi futbolcularından İbrahimovic’i izleyeceği için çok şanslı olduğunu dile getirdi.

"Evimizi dağıttılar"

Karşılaşmayı izlemek için 10 misafir geldiğini ve evde ağırladıklarını söyleyen Jimmy Durmaz, espiri yaparak, "Şu an 10 kişi kalıyor. Bu sayı daha da artacak. Çok eğlenceli, evimizi dağıtmış durumdalar" diye konuştu.

Kaleci Dahlin maçı eşinin izleyeceğini kaydederken, Mervan Çelik ise ağabeyi ve İsveç’ten gelecek arkadaşlarıyla tribündeki yerlerini alacaklarını kaydetti.

AA

Haberin Devamı