Dünya İsviçre’deki Avrupalı göçmenlerin sayısında düşüş

İsviçre’deki Avrupalı göçmenlerin sayısında düşüş

Paylaş
İsviçre’deki Avrupalı göçmenlerin sayısında düşüş

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden İsviçre’ye çalışmak için gelen Avrupalı göçmen sayısında bu yıl yüzde 26 düşüş yaşandığı bildirildi

Swissinfo internet sitesindeki habere göre, İsviçre, Avrupalı göçmenler için cazibesini kaybetmeye başladı. Haberde, Federal Göç Sekreterliği (SEM) istatistiklerine göre bu yıl ocak ayından eylüle kadar İsviçre’ye AB ve EFTA ülkelerinden 67 bin 039 yabancının giriş yaptığı belirtildi.

DÜŞÜŞ YÜZDE 26


Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26’lık bir düşüşün yaşandığına dikkat çekilen haberde, ülkede 2 milyon 47 bin 684 yabancının sürekli olarak yaşadığı bilgisi paylaşıldı.

İsviçre devlet televizyonu RTS ise bu yıl ülkeye 7 bin 891 Portekizlinin giriş yaptığını, 7 bin 912 Portekizlinin ise ülkeyi terkettiğini duyurdu.

RTS’ye konuşan Portekizliler, İsviçre’nin aşırı pahalı olması, ülkelerindeki güneşi özlemeleri ve ekonomik nedenlerden dolayı vatanlarına geri dönmeye karar verdiklerini söyledi. Uzmanlar, trendin bu şekilde devam etmesi durumunda önümüzdeki yıl İsviçre’ye gelen Avrupalı göçmen sayısında son en yılın en düşük rakamının gerçekleşeceğini belirtiyor.

Haberin Devamı