Dünya İsviçre’deki pankartı 'Devrimci Gençlik Bern' örgütü üstlendi

İsviçre’deki pankartı 'Devrimci Gençlik Bern' örgütü üstlendi

Paylaş
İsviçre’deki pankartı 'Devrimci Gençlik Bern' örgütü üstlendi

İsviçre’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açılan skandal pankartın sorumluluğunu 'Devrimci Gençlik Bern' adlı anarşist örgüt üstlendi

İsviçre’nin Bern kentindeki Parlamento Meydanı’nda 25 Mart’ta düzenlenen "hayır" mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, başına silah dayalı şeklinde gösteren, tartışmalara neden olan pankart açılmıştı.

Devrimci Gençlik Bern adlı anarşist örgüt, pankartı kendi örgütünün açtığını açıkladı.

TÜRKÇE-ALMANCA AÇIKLAMA YAPTILAR


Örgüt, açıklamalarını Türkçe ve Almanca yayınlayarak, pankartın ve sloganların arkasında durduklarını ifade etti. Ayrıca örgüt, hakaret ve tehditleri ardı ardına sıralayarak, mücadelenin her yolunu meşru olarak kabul ettiğini belirtti.

Öte yandan, Bern-Mitteland bölge savcılığı ise konuya ilişkin soruşturma başlattı. Ancak yapılan olaya ilişkin henüz bir gözaltı süreci yaşanmadığı öğrenildi.


NE OLMUŞTU?


İsviçre'nin başkenti Bern'de terör örgütleri PKK, DHKP-C ve YPG'nin de aralarında bulunduğu gruplar tarafından Federal Parlamento binası önündeki Parlamento Meydanı'nda düzenlenen "Hayır" mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren pankart açılmıştı.

İSVİÇRE İZİN VERMİŞTİ


Soruşturma açılmasına rağmen skandal pankartla ilgili şu ana kadar herhangi bir tutuklama işleminin gerçekleştirilmediği öğrenildi.

Dün düzenlenen mitinge İsviçre makamları resmi izin vermişti.

Mitingi İsviçre Sosyalist Partisi (SP) ve Yeşiller Partisi de destelemiş, terör örgütleri PKK, DHKP-C ve YPG'nin de aralarında bulunduğu gruplar tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren pankart açılmıştı.

Terör örgütü yandaşlarının Federal Parlamento binası önündeki Parlamento Meydanı'ndaki mitingde, Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'ı hedef gösteren pankartına İsviçre polisi müdahale etmemişti.


(İHA)


İsviçre Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Haberin Devamı