Gündem İsyan ettiren ceza

İsyan ettiren ceza

Paylaş
İsyan ettiren ceza

3 aylık minik Furkan'a sarhoş bir biçimde kamyonetiyle çarpıp ölümüne neden olan sürücüye 4 yıl 3 ay hapis cezası verildi

YOL KENARINDA YÜRÜYORDU

İzmir Güzelbahçe’de 15 Mart 2009’da Esen-Osman Topçu çifti, kızları Sıla (5) ve 3 aylık oğulları Furkan ile akraba ziyaretine gitti. Akraba kızı liseli Tuğçe Ulutaş, Furkan’ı bebek arabasına koyup ablası Sıla’yla gündüz vakti gezmeye çıkardı.

Sıla kaldırımda, Tuğçe yol kenarında bebek arabasıyla yürüyordu. Bu sırada emekli işçi Ali Ertürk (57) kamyonetiyle aynı yolda ilerliyordu.

SARHOŞLUKTAN KONUŞAMADI

Ali Ertürk’ün kamyoneti, bebek arabasına ve Tuğçe’ye arkalarından çarptı. Bebek arabasındaki Furkan öldü, Tuğçe yaralandı. 2.69 promil alkollü çıkan Ali Ertürk gözaltına alındığında sarhoşluktan konuşamadı.

Bu nedenle ifadesi bir gün sonra alındı. Savcı, ilk duruşmada tutuklanan sanığa 15 yıl hapis cezası verilmesini talep etti.

8’ DE 8 ASLİ KUSURLU

İzmir Adli Tıp Kurumu ve İstanbul Teknik Üniversitesi sanığı 8/8 asli kusurlu buldu. Adli Tıp raporunda Tuğçe Ulutaş’ın kusurlu olmadığı vurgulandı.

Mahkeme, sanığa 4 yıl 3 ay hapis cezası verip ehliyetine 2 yıl için el koydu. Yargıtay onaylarsa Ali Ertürk 25 ay yatıp çıkacak. Acılı aile, cezanın azlığına isyan etti.

Bahri KARATAŞ/DHA