Gündem İsyan ettiren karar

İsyan ettiren karar

Paylaş
İsyan ettiren karar

Antalya'da hatalı sollayan Küçükköy Belediye Başkanı MHP'li Murat Yıldız otomobiliyle bir araca çarptı. Araç sürücüsü, kızı ve torunu öldü.Yüzde 100 kusurlu bulunan başkan ise,serbest

'ENGELLİ' EHLİYETİ VAR

Haberin Devamı

Kaza, Antalya’da Korkuteli Küçükköy karayolunda 2 Ocak’ta meydana geldi. Küçükköy Belediye Başkanı MHP’li Murat Yıldız kendisinin kullandığı otomobiliyle akraba ziyaretine gidiyordu. Doğuştan yürüme engelli Murat Yıldız’ın özel donanıma sahip otomobilinde eşiyle iki kızı da vardı. Başkan ‘engelli’ ehliyetine sahip.

HATALI SOLLAMA YAPTI

O gün aşırı hız yapan Murat Yıldız şerit ihlalinde bulunarak hatalı solladı. Murat Yıldız’ın aracı bu yüzden karşıdan gelen Osman Pekat’ın (53) kullandığı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada Osman Pekat, kızı Ümmü Şahin (24) ve torunu, 8 aylık Nursenem Şahin öldü. Başkanın aralarında bulunduğu 7 kişi yaralandı.

3 CANA KARŞILIK 3 SAAT İFADE

Hastanede 20 gün tedavi gören Küçükköy Belediye Başkanı Murat Yıldız’ın ifadesi taburcu edildikten sonra alındı. Murat Yıldız 3 saat süren ifadesinden sonra tutuklanma istemiyle Korkuteli Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Ama mahkeme, kaza tutanağında yüzde yüz kusurlu olduğu bildirilen başkanı serbest bıraktı.

Haberin Devamı

'KARAR SİYASİ' İDDİASI

Küçükköy Belediye Başkanı Murat Yıldız tutuksuz yargılanacak. Kızı ve eşi kazada ölen Hakkı Şahin ile kayınbiraderi Mehmet Pekat karara itiraz etti. Sonuç alamayınca Adalet Bakanlığı’na başvurdular. Hakkı Şahin ile Mehmet Pekat “Başkan tutuklanmalıydı. Resmen kollanıyor. Karar hukuki değil siyasi” dedi.

Süleyman EKİN/DHA