Gündem 'İtaatsizlik' eyleminde 80 gözaltı

'İtaatsizlik' eyleminde 80 gözaltı

Paylaş
'İtaatsizlik' eyleminde 80 gözaltı

Mersin'de oturma eylemi düzenleyen gruba polis müdahale etti, 80 kişiyi gözaltına aldı

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) yurt genelinde başlattığı 'sivil itaatsizlik' eylemleri çerçevesinde Mersin'de oturma eylemi düzenleyen gruba polis müdahale etti. Aralarında Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da bulunduğu kalabalık, çevik kuvvet polisinin müdahalesi ile dağıtılırken, yaklaşık 80 kişi gözaltına alındı.

BDP'nin 'sivil itaatsizlik' eylemleri çerçevesinde dün öğle saatlerinde merkez ilçe Akdeniz Belediye binası önünde başlatılan oturma eylemi, gece geç saatlere kadar devam etti. Zılgıt çekip müzik eşliğinde halay çeken gruba polis uzun süre müdahale etmedi. Gece geç saatlere kadar devam eden eylemde kalabalık, attıkları sloganlarla terör örgütünün de propagandasını yaptı.

Çevrede önlem alan polis ekipleri, saat 24.00'ten sonra grubu dağılmaları yönünde uyardı. Polis müdürleri ile Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz arasında geçen görüşmelerde, kalabalığın evlerine götürülmesi için otobüslerin geleceği, bu yüzden biraz daha zaman tanınması istendi. Ancak geçen süreye rağmen kalabalık dağılmamakta ısrar edince, polis müdahale etti. Direnen göstericilere polis biber gazı sıkarak gözaltına aldı.

Bu sırada kalabalığın arasında yer alan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz da grubun arasından polisler tarafından çıkarılarak güvenli bir yere götürüldü. Gözaltına alınan ve aralarında BDP'li yöneticilerin de bulunduğu yaklaşık 80 kişi, çevik kuvvet otobüsleriyle Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı