Spor İtalya Kupası'nda zafer İnter'in

İtalya Kupası'nda zafer İnter'in

Paylaş
İtalya Kupası'nda zafer İnter'in

İtalya Kupası final maçında, Arjantinli golcüsü Diego Milito'nun tek golüyle AS Roma'yı yenen FC Inter, kupayı 6. kez müzesine götürmeyi başardı

Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve güvenlik önlemleri nedeniyle boş bırakılan yerler hariç tribünlerin tamamının dolduğu final mücadelesinde, kupayı daha önce 9 kez kazanan başkent ekibi AS Roma ile 5 kez bu başarıya erişen Milano ekibi FC Inter, son 6 yılda 5. kez karşı karşıya geldi.

Niccola Rizzoli’nin yönettiği mücadelenin ilk yarısında iki ekip de karşılıklı buldukları önemli pozisyonları değerlendiremezken, 40. dakikada FC Inter, kontrataktan bulduğu pozisyonu gole çevirmesini bildi ve 1-0 öne geçti.

İlk yarıda başka gol olmazken, müsabakanın ikinci yarısı, AS Roma baskısıyla geçti. Sarı-kırmızılılarda defans oyuncusu Brezilyalı Juan net bir gol pozisyonundan yararlanamayınca, FC Inter maçı 1-0 kazandı.

Bu arada karşılaşmanın 88. dakikasında AS Roma’da takım kaptanı Francesco Totti, FC Interli Balotelli’ye attığı tekmeden dolayı doğrudan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın bitiş düdüğüyle saha içerisinde futbolcular arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tribünlerdeki seyirci üstünlüğüne rağmen kupaya uzanamayan AS Roma, 15. finalinde 7. kez sahadan boynu bükük ayrılan taraf oldu.

En son 2006 yılında yine AS Roma’yı mağlup ederek kupaya uzanan FC Inter, 4 yıl aradan sonra bu başarıyı tekrarlamış oldu.

İki takım daha önce 2005, 2006, 2007, 2008 yıllarında finalde karşılaşmış, 2005 ve 2006’da kupayı FC Inter kazanmış, 2007 ve 2008 yıllarında ise AS Roma, kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

Bu arada İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 36. hafta mücadelesinde geçen pazar oynanan Lazio-FC Inter maçının öncesinde ve sonrasında yaşananlar nedeniyle Roma Olimpiyat Stadı’nda alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti.

Haberin Devamı