Spor İtalya ve yıldızları

İtalya ve yıldızları

Paylaş
İtalya ve yıldızları

Son dünya şampiyonu İtalya F Grubu'nda Paraguay, Slovakya ve Yeni Zelanda ile mücadele edecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Avrupa elemelerinde 8. Grup’ta İrlanda Cumhuriyeti, Bulgaristan, Kıbrıs Rum kesimi, Karadağ ve Gürcistan ile mücadele eden İtalya, 10 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak grubundan lider çıkmayı başardı.

TEKNİK DİREKTÖR MARCELLO LİPPİ
Çalıştırdığı takımlar ve başarıları:
Daha önce Sampdoria (altyapı), Pontedera, Siena, Pistoiese, Carrarese, Cesena, Lucchese, Atalanta, Napoli, Juventus ve Inter takımlarını çalıştıran Marcello Lippi, çalıştırdığı takımlarla 1995, 1997, 1998, 2002 ve 2003 yıllarında lig şampiyonluğuna ulaştı.

1995’te İtalya Kupası’nı, 1995, 1997, 2002 ve 2003’te İtalya Süper Kupası’nı kaldırdı. Juventus ile 1996 yılında Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Lippi, aynı yıl Avrupa Süper Kupası’nı ve Kıtalararası Kupa’yı da Juventus Kulübü’nün müzesine gönderdi.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Gianluigi Buffon (kaleci):
Dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Juventus’un file bekçisi Gianluigi Buffon, oldukça çevik olması ve iyi yer tutmasıyla tanınıyor.

2006 Dünya Kupası’ndaki performansıyla adından sıkça söz ettiren Buffon, Parma’dan Juventus’a fahiş ücretle transfer olduğunda da tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Andrea Pirlo (orta saha): Gökmaviler’in 2006 Dünya Kupası’nda şampiyonluğa ulaşmasındaki başrol oyuncularından biri olan Andrea Pirlo, açılış maçında, yarı finalde ve finalde attığı gollerle dikkatleri üzerine çekti.

AC Milan’da forma giyen Pirlo’nun hem takımı, hem de ülkesi için önemi küçümsenemez. Bir serbest vuruş ustası olan Pirlo, pas yüzdesi yüksek bir oyuncu.

Daniele De Rossi (orta saha):
Takımında geleceğin kaptanı olarak görülen Rossi’nin lakabı "Capitan Futuro".

İtalya’nın, grup elemelerinden zorlanmadan gruptan çıkmasında önemli gollere imza atan De Rossi, takımı AS Roma için savunmaya yönelik orta saha oyuncusu olarak performans gösterse de milli takımda daha çok hücum mevkisinde yer alıyor.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Dünya kupaları tarihinin en başarılı takımlarından İtalya'nın 1934, 1938, 1982 ve 2006'da 4 şampiyonluğu bulunuyor.

2

Haberin Devamı