Dünya İtalya'da sel felaketi

İtalya'da sel felaketi

Paylaş
İtalya'da sel felaketi

İtalya'nın Calabria Bölgesi'nde şiddetli yağış sel felaketini de beraberinde getirdi

İtalya’nın Calabria Bölgesi’nde şiddetli yağış sel felaketini de beraberinde getirdi. Messina kentinde bir kişinin amatör kamera ile çektiği görüntülerde, önüne kattığı 20 arabayı metrelerce sürükleyip, oradan oraya çarpan sel sularının şiddetini gözler önüne serdi. Messina’da geçen yıl sel baskını nedeniyle 37 kişi hayatını kaybetmişti. Bu nedenle tetikte olan kent yönetimi, riskin yüksek olduğu bölgelerde tahliye yaptı.

Haberin Devamı

Reggio Calabria kentinde de aşırı yağış iki can aldı. Yağış nedeniyle oluşan heyelanın altında kalan 67 yaşındaki Antonino Lagana kayatını kaybetti. Ayrıca otomobiliyle seyir halindeyken şiddetli yağış nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden 34 yaşındaki Domenico Ferro, aracıyla bir bara girdi. Ferro olay yerinde yaşamını yitirdi.

Ulusal Jeoloji Birliği Başkanı Gian Vito Graziano, "İtalya toprakları heyelana maruz kalıyor. Toprak koruma politakası konusunda değişen hiç bir şey yok. Her yıl gördüğümüz ölümlerin sebepsiz olduğunu bilmeliyiz" diyerek politikacıları erozyon konusunda daha duyarlı davranmaya davet etti.