Dünya İtalya'da tartışma yaratan reklam

İtalya'da tartışma yaratan reklam

Paylaş
İtalya'da tartışma yaratan reklam

İtalya'nın Napoli kentinde bir binaya asılan ve başında rahibe örtüsü, elinde de tespih olan bir kadının görüldüğü reklam afişi tartışma yarattı

İtalya'nın Napoli kentinde bir binanın dış cephesine asılan dev reklam afişi polemik yarattı. Bir giyim firmasının 6 metreye 9 metre ebatındaki afişinde, başında rahibe örtüsü ve elinde tespih olan bir kadın çıplak olarak görülüyor. Kollarıyla göğsünü kısmen kapatan modelin altında da pantolon bulunuyor. İtalyan basınındaki haberlere göre Napolililer reklam afişini fazla müstehcen ve yakışıksız bularak tepki gösterdi.

Haberin Devamı

CİNSİYETÇİLİK SUÇLAMASI

Sözcü'de yer alan habere göre, firmanın sosyal medya sayfalarına yazılan yorumlarda da kutsal değerlere hakaret suçlamasının yanı sıra cinsiyetçilik suçlamaları yapıldı. Bir kullanıcı “Bırakın rahibeyi, herhangi bir kadının erotik nesne haline getirilmesi cinsiyetçiliktir” derken, bir başkası da “İslam’la ya da eşcinsellerle dalga geçilemiyor ama rahibelerle geçilebiliyor!” diye tepki gösterdi. Sosyal medyada, firmanın boykot edilmesi çağrısı da yapıldı.

PAPA ZİYARETİ ÖNCESİ PROVOKASYON

Kimileri de Papa Franciscus’un 21 Mart’ta Napoli’yi ziyaret edeceğine dikkat çekerek bu ziyaret öncesinde bu afişin asılmasını provokasyon olarak nitelendirdi. Afişin sahibi olan giyim markası ise reklam kampanyasının Papa’nın ziyaretiyle çakışmasının tesadüf olduğunu belirtti ve “Afiş, Papa Francesco’nun gezisi açıklanmadan önce tasarlanmıştı” dedi. Firmadan yapılan açıklamada, “İddialı bir pazarlama taktiği seçtiğimizin farkındayız ancak dine saygısızlık etme niyetimiz yoktu” denildi.

Haberin Devamı