Dünya İtalya'da yıldırım faciası! Köprü çöktü, 35 kişi hayatını kaybetti

İtalya'da yıldırım faciası! Köprü çöktü, 35 kişi hayatını kaybetti

Paylaş
İtalya'da yıldırım faciası! Köprü çöktü, 35 kişi hayatını kaybetti

Dün, İtalya'nın Cenova kentindeki Morandi Köprüsü çöktü. Faciada 35 kişi hayatını kaybetti

İtalya Cenova’da otoyoldaki Morandi Köprüsü çöktü. Araçlar 90 metre yüksekten aşağı uçtu. 35 kişi öldü. 51 yıllık köprü 2016’da restore edilmişti. Olay sırasında köprünün ayaklarını destekleme çalışması yapılıyordu. Görgü tanıkları köprünün, üzerine yıldırım düştükten sonra çöktüğünü söyledi.

Haberin Devamı

38 ARAÇ AŞAĞI UÇTU

İtalya Cenova’dan ülkenin tatil kentleri ile Fransa’nın sahil beldelerini birbirinde bağlayan A10 Otoyolu üzerindeki Morandi Köprüsü dün aniden çöktü. 80 metrelik bölümü yıkılan köprünün parçaları 90 metre aşağıdaki binalara, demiryoluna ve nehire düştü. Köprünün üzerindeki 35 otomobil ve 3 TIR enkaz altında kaldı. Araçlardaki 35 kişi öldü. Yaralı kurtarılan 13 kişinin ise durumu kritik.

YAĞMUR VE FIRTINA FACİAYA NEDEN OLDU

Morandi Köprüsü 1967’de inşa edilmişti. 51 yıllık köprü 2016’da restorasyondan geçirilmişti. Olay sırasında da köprünün ayaklarını desteklemek için çalışmalar yürütülüyordu. Bölgede şiddetli fırtına vardı. Görgü tanıkları, faciadan hemen önce köprüye yıldırım düştüğünü öne sürdü. Yetkililer ise “Köprü yapısal bir sorun nedeniyle çökmüş olabilir. Ancak olayda şiddetli yağmur ve fırtınanın da etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı