Spor İtalya'da zirve kayıpsız

İtalya'da zirve kayıpsız

Paylaş
İtalya'da zirve kayıpsız

Serie A'nın 32. haftasında zirvedeki takımlar, aldıkları galibiyetlerle şampiyonluk yarışında bir haftayı daha yara almadan geçti

Ligde 32. haftanın kapanış maçında Fiorentina’ya konuk olan lider AC Milan, rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle devirerek, liderliğini sürdürdü. Kırmızı-siyahlılar, bu galibiyetle bitime 6 hafta kala puanını 68’e çıkarmış oldu.

HAFTANIN SONUÇLARI VE PROGRAMI

AC Milan’ın en yakın takipçisi durumundaki Napoli de taraftarlarıyla Bologna deplasmanına yaptığı çıkarmada, 3 puana iki golle uzanmasını bildi. Bu sonuçla Napoli puanını 65 yaptı ve liderle arasındaki 3 puanlık farkı korudu.

INTER MORAL BULDU

Ligde geçen hafta ezeli rakibine farklı mağlup olup, hafta içinde de Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Alman temsilcisi Schalke 04 karşısında ağır bir yenilgi alan Inter de sahasında Chievo’yu yenerek, moral buldu. Mavi siyahlı ekip, liderle arasındaki 5 puanlık farkın daha da açılmasına izin vermedi.

ROMA EKİPLERİ HAFTAYI 3 PUANLA KAPATTI

Puan tablosunun dördüncü basamağındaki başkent ekiplerinden Lazio da Parma’yı deplasmanda 2-0 yenerek, Avrupa kupalarına katılma yolundaki hedefinde ilerlemeyi sürdürdü.

Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Udinese ile AS Roma’nın karşılaşmasında gülen taraf başkent takımı oldu. Geçen hafta evinde Juventus’a kaybeden AS Roma, Udinese’yi deplasmanda mağlup ederek, moral buldu.

Ligde geçen haftatki Lecce mağlubiyetine kadar başarılı bir grafik çizen Udinese ise bu hafta da AS Roma’ya kaybederek, üstüste 2. yenilgisini aldı.

GOL KRALLIĞI

1- Antonio Di Natale (Udinese) 26 gol
2- Edinson Cavani (Napoli) 25
3- Marco Di Vaio (Bologna), Samuel Eto’o (FC Inter) 19
4- Alessandro Matri (Juventus) 18
5- Zlatan Ibrahimovic, Alexandre Pato (AC Milan) 14
6- Giampaolo Pazzini (FC Inter), Alexis Sanchez (Udinese) 12.

Haberin Devamı