Spor İtalya'da zirve yaralı

İtalya'da zirve yaralı

Paylaş
İtalya'da zirve yaralı

İtalya Serie A'nın 29. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerden Napoli dışında kazanan olmadı

Serie A’nın 29. haftasındaki sürpriz sonuçlar, ligin ilk iki basamağında yer alan iki Milano takımından geldi. Haftanın açılış maçında, kümede kalma mücadelesi veren Brescia’ya konuk olan Inter, rakibiyle gollü berabere kalınca lider AC Milan’a puan farkını açması adına büyük şans verdi.

Ancak, sahasında ligin dibine demir atmış Bari’yi ağırlayan AC Milan da rakibi karşısında 1 puanı Cassano’nun golüyle zar zor kurtarınca bu şansı kullanamamış oldu.

HAFTANIN SONUÇLARI VE PROGRAMI

Ezeli rakipler birbirlerine karşı elde ettikleri fırsatları cömertçe geri çevirince aradaki 5 puanlık fark da ne arttı ne de azaldı. Parma deplasmanına çıkan ve zor anlar yaşayan Napoli de geriye düştüğü maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle kazanarak, üçüncülük koltuğundan bırakmadı.

Napoli bu galibiyetle puanını 56’ya yükseltti ve lider AC Milan ile ikinci sıradaki Inter’in puan kaybı yaşadığı haftada, zirveye yaklaştı.

UDİNESE HERKESİ GOLE BOĞUYOR

Sezonun flaş ekibi Udinese bu sefer de Cagliari’yi deplasmanda gole boğdu ve son 3 haftada toplam 12 gol istatistiğine ulaştı. Udinese, son 12 haftada aldığı 9 galibiyet ve 3 beraberlikle de gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edeceğinin sinyalini veriyor.

GOL KRALLIĞI

Serie A’nın 29. haftası sonunda gol krallığı yarışında, Udinese’nin forveti Antonio Di Natale, attığı 24 golle zirvede yer alıyor.

Di Natale’yi, 20 golü bulunan Napoli’nin Uruguaylı futbolcusu Edinson Cavani ikinci sıradan takip ediyor.

Golcüler sıralamasının üçüncü basamağında bugüne kadar 19 gole imzasını koyan Inter’in Kamerunlu forveti Samuel Eto’o, dördüncü basamağında da 17 gol kaydeden Bologna’nın emektar golcüsü Marco Di Vaio yer alıyor.

16 kez fileleri sarsmayı başaran Juventus’un golcüsü Alessandro Matri beşinci, AC Milan’ın İsveçli futbolcusu Zlatan İbrahimovic de altıncı sırada

Haberin Devamı