İtalyan lezzetinin en iyi 10 adresi
Yemek yazarları, şefler. modacılar, işletmeciler, iş dünyası, Türkiye'de yaşayan İtalyanlar'dan oluşan jüri seçti
Paper Moon
İş dünyası orada
Etiler Akmerkez’de, iş ve cemiyet hayatının önde gelenlerinin tercihi. Taze mozzarellayı kendileri yapıyor. Enginar salatası, porcini mantarlı ev yapımı makarnası meşhur. Fiyat kişi başı 90-120 lira. American Express karta yüzde 20 indirim var. (Telefon: 0212 282 16 16)3
Da Mario
İlklerden
Etiler’deki Da Mario, artık bir klasik. Tipik Güney İtalya lokantası atmosferinde. Ev yapımı makarnalar, odun fırınında pizzalar, zengin şarap seçenekleriyle saat 12.00-23.00 arası açık. Kişi başı ortalama 100-110 TL. (Telefon: 0212 265 15 96)
Mezzaluna Restaurant
İtalyan şeften
Nişantaşı Mim Kemal Öke Caddesi’nde. Ünlü İtalyan Şef Carmine Antonio Lombardi ve ekibinin hazırladığı ince hamurlu pizzalar, ev yapımı makarnalar, tiramisu revaçta. Kişi başı 70-80 TL arası. (Nişantaşı telefonu: 0212 231 31 42)
Antica Locanda
Tarihi fırında
Arnavutköy’deki Taksiarhi Rum Kilisesi’ne ait eski fırın binası Antica Locanda’ya dönüşmüş. Burada Chef Gian Carlo Talerico, geleneksel ve yöresel İtalyan yemeklerini en iyi malzemelerle hazırlıyor. Kişi başı 70-100 lira arasında.(Telefon: 0212 287 97 45)
Da Vittorio
Malzemeler İtalya’dan
Şişhane’de Ansen Suit Hotel’in girişinde. Lokantanın sahibi Vittorio Sindoni, şef ise Carmine Morgese. Yemekler mevsimsel olarak belirleniyor. Malzemeler İtalya’dan geliyor. Kişi başı 100-125 lira. (Telefonu: 0212 245 88 17)
İl Padrino
Anadolu yakasında ilk
Caddebostan’da 1990’da açılan İstanbul’un ilk İtalyan lokantalarından. İnce hamurdan yapılmış pizzalar, lazanya, dana carpaccio, deniz mahsullü risottosu en sevilen lezzetleri. Fiyatlar kişi başı 55-75 lira arasında. (Telefon: 0216 385 93 19)
Rosario
Sicilya mutfağı
Koşuyolu’ndaki Trattoria Da Rosario, Sicilyalı şef Rosairo Costa tarafından 2001’de kurulmuş. Burası, sadece geleneksel Sicilya mutfağını bulabileceğiniz bir lokanta değil, bir ev sıcaklığında. Kişi başı 100-130 lira arasında hesap ödeniyor. (Telefon:0216 327 63 63)
Cipriani
İtalyan klasiği
Dünyaca ünlü Cipriani’nin İstanbul şubesi Edition Hotel’in içinde. Bodrum’da da var. Menü klasik yemeklerinden oluşuyor. Kişi başı 100 lira ödeniyor. (Telefonu: 0212 317 77 87)
Rigatoni
Aile yemeği gibi
Asmalımescit’in ilk İtalyanı. Samimi atmosferi var. İtalyan mutfağının en sevilen tatları mevcut. Hafta içi saat 11.00-24.00, hafta sonu 11.00-03.00 arasında açık. Fiyatlar 20-50 lira civarında. (Telelefon: 0212 292 07 00)
Elio
11 çeşit pizza
Nişantaşı-Abdi İpekçi’deki Elio’da biri vejetaryen olmak üzere 11 çeşit pizza var. Makarnada da iddialı. Kişi başı 100-150 lira ödeniyor. (Telefon: 0212 296 24 70)
(18.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)
- Oyuncu Tuvana Türkay hastanelik oldu
- Özge Gürel 'Jest severim, fedakârlık sevmem' sözlerine açıklık getirdi
- Efsane geri dönüyor: Şevket Çoruh Arka Sokaklar’da
- Cinsiyet değiştirmesiyle gündeme gelen Meli Bendeli imajını tazeledi
- Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses'in oğulları İbrahim Ayel ikinci kez ameliyata girmeden önce sevenlerinden dua istedi