Yaşam İtalyan modacı Carla Fendi yaşamını yitirdi

İtalyan modacı Carla Fendi yaşamını yitirdi

Paylaş
İtalyan modacı Carla Fendi yaşamını yitirdi

Moda dünyasının acı günü! İtalyan lüks giyim ve aksesuar markası Fendi´nin Onursal Başkanı Carla Fendi, Roma´da 80 yaşında hayatını kaybetti.

Kürk mantolar ve aksesuarda dünya çapında üne kavuşan kardeşler; Paola, Anna, Franca ve Alda ile birlikte kurdukları modaevini yöneten Carla Fendi, hayatını kaybetti!

Bir süredir hasta olduğu belirtilen moda tasarımcısının dün akşam ölümünün ardından şirketten yapılan açıklamada, "O, hepimizin ilham kaynağı ve çalışma kültürü, özveri ve güzelliğe duyarlılığı bakımından bizlere bir örnek idi. O bizi sonsuza kadar takip edecek" denildi.

Carla Fendi kimdir?

Carla Fendi, Roma´da bir kürk ve deri atölyesi olarak 1925 yılında doğan aile şirketinde, 1950´li yılların sonunda çalışmaya başlamıştı.

Carla Fendi, kız kardeşleri Anna, Paola, Alda ve Franca ile birlikte markayı dünya çapında üne kavuşturmayı başarmıştı. Fendi´nin küresel bir marka olma süreci, 1965´te tasarımcı Karl Lagerfeld ile yapılan anlaşmayla sağlanmıştı.

2007 yılında Fendi Vakfını yaşama geçiren Carla Fendi özellikle ülkesi İtalya'nın güzel sanatları için çalışmış ve pek çok restorazsyona imzasını atarken yine sanatla ilgili festivalleri düzenleyerek sponsorluk yapmıştı.

Carla Fendi de diğer İtalyan stilistleri gibi ülkeye sektörde hizmetlerinden taltif edilmişti.

Kız kardeşlerden Anna Fendi ise daha önce verdiği röportajlarda, babası Eduardo´nun Osmanlı kökenli olduklarını anlattığını söyleyerek, "Soyadımız Fendi de, Türkçe´deki efendi kelimesinden geliyor" demişti.



Haberin Devamı