İtalyan pizzası kültürünün yeni adresi: Zucca Pizza

İncecik açılan hamura katılan zeytinyağı, tazecik malzemeleriyle odun ateşinde pişen pizza, masanıza gelir gelmez kalite kokmakta: Zucca...

10 Kasım 2017, Cuma 16:26
İtalyan pizzası kültürünün yeni adresi: Zucca Pizza
İstanbul’un Şişli ilçesinde yer alan Zucca Pizza Cafe & Bar, Kurtuluş semtinde İtalyan kültürünün en sıcak temsilcisi. Kendine has, şirin, sıcakkanlı bu mekan, İstanbul'da yiyebileceğiniz en güzel pizzalara can veriyor. Menülerindeki 24 çeşit pizza ise bu konuda ne kadar iddialı olduklarını göstermekte...

Kendileri Zucca'yı madde madde şöyle tarif ediyor:

1. ZUCCA  Balkabağı anlamına geliyor. Sinderella masalındaki balkabağının dönüştürücü gücü ve mucizesini bilmeyen yoktur.Bizde Zucca 'yla en iyi pizzaya ulaşmak ve mucizeyi yakalamak için uzun bir lezzet yolculuğuna çıktık. Tam oldu derken keşfettiğimiz başka bir çok küçük ayrıntı ile kendini  bir adım öteye taşıyan'' Mükemmelliği '' yakalamaya çalışma serüveniydi bizimki. Ve mucize gerçekleşti...

Bir çok insandaki genel kanı pizzanın diğer mutfak sanatı lezzetleri yanında daha sade ve basit olduğu yönündedir. Biz asla aynı düşüncede değiliz. Pek çok aşamasında emek,sabır ve özen isteyen,bir çok detayı içinde barındıran gayet komplike bir lezzettir Pizza. Bir lezzet sanatıdır.

Henüz 2 ay önce kapılarımızı misafirlerimize açtık.En iyiye ulaşmak adına pek çok küçük ayrıntıyla uğreşırken ZUCCA nın ortaya çıkması 10 ay kadar bir zamanı kapsadı.Samimi bir mekan ve lezzetli bir mutfağa bu sürenin sonunda ulaştığımızı düşünüyoruz.Bu düşüncemizin Misafirlerimiz tarafından her gün  onaylandıkça çok mutlu oluyoruz.

Biz iki ortağız.Birbirimizi iyi tamamladığımızı düşünüyorum.Benim ayrıntılara ve mükemmelliğe olan takıntılı halim, ortağımın sakinliği ve iş hakimiyetiyle birleştiğinde uyumlu bir sinerji oluşturuyoruz.Ben Fransa da tasarım okudum, İtalya da yaşadım.Ortağım Lübnan ın en tanınmış gıda firmalarından biriyle uzun yıllar çalıştı. Birikimlerimizi ZUCCA da birleştirdik.

2.  ZUCCA nın herhangi bir boşluğu doldurmak gibi bir misyonu olmadı açılırken. Çıktığımız yolda hedefe lezzet aşkını koyduk. Samimiyetimle söylüyorum ki bizim bu işi yaparken tek endorfinimiz misafirlerimizin aldığı haz ve memnuniyet.Sanırım en önemli farkımız bu.

Pizzaya ait her detay bizim için çok önemli.Sadece fırınımızın odun fırını olması bizim için yeterli olmadı. içinde yakılan odunun cinsi ve rehasından itibaren Pizzada kullandığımız her bir malzemenin en iyi olanlarını hedefledik. Özel bir un kullanıyoruz. Hamurumuz en klasik İtalyan pizza hamuru olmasına karşılık tamamen bize ait nüanslarla hazırlanıyor. Peynirlerimizin Trakya sütleriyle üretilmiş olması çok önemliydi bizim için, en iyisine ulaştık. Pizza üzerine sürdüğümüz soslar uzun süren lezzet çalışmaları neticesinde oluşmuş sadece ZUCCA ya ait soslardır.Sadece farklı olmak adına  Klasik Roma Pizzasından uzaklaşmak bize uygun gelmedi ama kendi dokunuşlarımızı lezzete katarak ZUCCA nın Pizzalarını yaratmak en büyük kaygımız oldu ve bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum.

3.  Menü içinde özellikle tavsiye etmek istediğim bir ürün yok. Her şey özenle ve aşkla hazırlanıyor. Her şey çok lezzetli.Zaten İçimize sinmeyen hiç bir şeyi  menüye koymadık. Damak tadı kişiye özeldir. Yalnız değişik lezzetleri denemek isteyenler için Balkabağı soslu Pizzalarımızı tatmalarını tavsiye edebilirim. Yine bize özel Kuzu etli, bonfileli , keçi peynirli Pizzalarımız denenebilir.Ayrıca Vegetarian ve Vegan  Pizzalarımızda çok beğeniliyor.

Bu arada sadece Pizzalarımız değil, Taze Makarnalarımız ve İtalyan mantılarımızda bize özel ve çok lezzetli.Taze diyoruz zira fırınlanma aşaması yok, hazırlanıp pişiriliyorlar. İçlerinde herhangi bir koruyucu madde veya katkı maddesi bulunmuyor. Soslarında yine ZUCCA ya ait reçeteler  var.

4. Mutfakta kullandığımız ürünlerimizi mümkünse yerel üreticilerden tedarik ediyoruz. Parmesan gibi ithal ürünleri ise işini bizim kadar ciddi yapan firmalardan alıyoruz. Endüstriyelliğin tavan yaptığı firmalardan uzak durmak gibi bir politikamız var.Hep daha iyi malzemenin peşinden koşuyoruz.

Pizzalarımızı  fark yaratan pişirme yöntemleriyle hazırlayıp müşterilerimize sunuyoruz. Örneğin klasik bir pizza olan Pepperoni  Pizzamızda dahi malzemeyi kurutmamak ve öz yağını saklamak adına pişirmeyi iki etaplı yapıyoruz.Yada yine klasiklerden 4 peynirlide , yediğiniz 4 farklı peynirin sanki bambaşka 5. bir peynir yeniliyormuş hissi uyandırması adına farklı ve bize özel yöntemler kullanıyoruz.

5.  Kurtuluş Semti bizce saklı bir hazine. Sahneye çıkma sırası artık Kurtuluşa geldi. Kendine has kültür karması, dokusu, sokaklarında yürürken hep hissettiğiniz o samimi mahalle havası ile Kurtuluş önümüzdeki zamanlarada bambaşka bir çehre ile karşımıza çıkacak.Hayallerimizi gerçekleştirmek için ZUCCA ya Kurtuluştan daha uygun başka bir semt düşünmedik dahi. Bu semte Balkabağı bizden hemen önce uğramış ve dönüştürücü sihrini başlatmış gibi...Mucize yakında,
 
Yandex.Metrica