Dünya İtalyan rehine, Berlusconi'ye yalvardı

İtalyan rehine, Berlusconi'ye yalvardı

Paylaş
İtalyan rehine, Berlusconi'ye yalvardı

İtalyan rehine, Berlusconi'ye yalvardı

El Kaide örgütü tarafından kaçırılan İtalyan vatandaşı Sergio Cicala, serbest bırakılması için İtalyan hükümetinden yardım talebinde bulundu. Müslüman Magribin El Kaide Örgütü tarafından, 17 Aralık 2009’da Mali’de kaçırılan 65 yaşındaki Cicala, silahlı ve maskeli altı militanın önünde diz çökmüş halde görüntülendiği bir fotoğraf eşliğinde yayımlanan sesli mesajında, "Başbakan Berlusconi cömertliğiyle tanınan bir insandır. Bana ve eşime yardımcı olmasını, beni ve eşimi kurtarmasını umut ediyorum" dedi.

'YOKSA ÖLDÜRÜRÜZ'

Cicala, internet ortamına 24 Şubat'ta sunulan mesajında, "Hükümetin en kısa sürede bizim durumumuzla, dolayısıyla hayatımızla ilgilenmesini umuyorum. Mevcut durumun kısa bir zaman dilimi içinde benim ve eşimin serbest bırakılması ile en iyi biçimde sonuçlanmasını diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Müslüman Magribin El Kaide Örgütü, verdiği ültimatomda, 1 Mart'a kadar isteklerinin yerine getirilmemesi durumunda Cicala’yı, Burkina Faso kökenli 39 yaşındaki eşi Philomene Kaborè’yle birlikte öldürme tehdidinde bulunmuştu. İtalyan hükümet yetkilileriyle dolaylı pazarlıklar sonucunda Mali’de örgüt üyesi 4 kişinin serbest bırakılmasını sağlayan örgütün, Moritanya’da tutuklu bulunan üyelerinin salıverilmesi talebinde bulunduğu belirtiliyor.

AA