Spor İtalya'nın 2016 dosyasının ayrıntıları

İtalya'nın 2016 dosyasının ayrıntıları

Paylaş
İtalya'nın 2016 dosyasının ayrıntıları

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık dosyasını UEFA'ya teslim eden İtalya'nın dosyasındaki ayrıntılar belli olmaya başladı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığında, Türkiye’nin rakiplerinden biri olan İtalya, adaylık dosyasını "Kendinizi evinizde hissedeceksiniz" sloganıyla sundu.

Sunumu, İtalya adına Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete ile proje direktörü Michele Uva gerçekleştirdi. İtalyan heyetinin adaylık dosyasında 4 cilt, 1000 sayfa ve 19 bölümün yanı sıra bin 300 imza içeren sözleşmelerin bulunduğu ifade edilirken, İtalyan hükümetinin şampiyona için 625 milyon Euro'yu taahhüt ettiği belirtildi.

Türkiye adaylık dosyasını verdi

Dosyada, 3 bin otel, 60 bin oda ve 350 haritanın yer aldığı bildirildi. İlk kez 24 takımın mücadele edeceği ve 1 ay boyunca 9 statta 51 maçın yapılacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için İtalya adaylık dosyasında, Türkiye ile Fransa’nın aksine 12 şehir ve stat sundu.

ADAY ŞEHİRLER

İtalyan heyeti, şampiyona için Roma, Bari, Cagliari, Cesena, Floransa, Milano, Napoli, Palermo, Parma, Torino, Udine ve Verona’yı aday kentler olarak gösterdi.

Şampiyonanın İtalya’da yapılmasına ilişkin bir karar çıkması durumunda, İtalya’nın 2011’in Mayıs ayında 9 stadı resmen açıklayacağı kaydedildi.

Şampiyonayı düzenleyecek ülkeye 28 Mayıs’ta İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılacak oylamayla karar verilecek. Karar, UEFA Başkanı Michel Platini tarafından, televizyondan ve internetten TSİ 14.00’de canlı duyurulacak.

Haberin Devamı